Google AdSense'den Ukrayna kararı

Google AdSense, Ukrayna savaşını hoş gören veya savaşı inkâr eden içeriklerden para kazanma özelliğinin askıya alındığını duyurdu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 14.04.2022, 13:15
24
Google AdSense'den Ukrayna kararı
Google AdSense'in yayıncılara gönderdiği e-postada savaşı inkâr eden veya hoş gören içeriklerden para kazanma özelliğinin askıya alındığı belirtildi.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgale kalkışmasıyla başlayan savaşa ilişkin şiddeti teşvik eden ya da trajik olayların varlığını reddeden içeriklerden para kazanmanın yasaklanmasına ilişkin Tehlikeli veya hakaret barındıran içerik politikasının Google tarafından daha önce de devam ettiği belirtilen e-postada "Bu güncellemenin amacı, söz konusu çatışmayla ilgili olarak yayıncılara yönelik talimatları netleştirmek ve bazı durumlarda ayrıntılandırmaktır" denildi.
Yayıncılara gönderilen e-postada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşadıkları durumdan ötürü mağdurların sorumlu tutan veya benzer şekilde mağdurları hedef alan iddialar (ör. Ukrayna'nın soykırım yaptığı ya da kendi vatandaşlarına kasıtlı olarak saldırdığı iddiaları), bu askı sürecinin kapsamındadır. Kapsamdaki içerikler, bunlarla sınırlı değildir"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı