Google o mühendisi kovdu!

Google, yapay zekasının duygulara sahip olduğunu iddia eden mühendisi işten kovdu

BİLİM VE TEKNOLOJİ 23.07.2022, 21:20
3
Google o mühendisi kovdu!
Google, şirketin yapay zeka sohbet robotu LaMDA'nın bilinç ve duyguya sahip olduğunu iddia eden kıdemli yazılım mühendisi Blake Lemoine’in işten çıkarıldığını açıkladı.
Google, Lemoine’in şirket politikalarını ihlal ettiğini belirtip LaMDA hakkındaki iddialarının "tamamen asılsız" olduğunu öne sürdü. Bir Google yetkilisi, "Bu konu üzerinde uzun süredir çalışmasına rağmen Blake'in veri güvenliği politikalarını ısrarla ihlal etmeyi seçmesi üzücü" dedi.
LaMDA (Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli) adıyla bilinen yapay zekâ, internetten toplanan metin yığınlarını inceleyip ardından soruları mümkün olduğunca akıcı ve doğal bir şekilde yanıtlamak amacıyla algoritmalar kullanan sohbet robotları –insanlarla sohbet etmeleri için tasarlanan yapay zeka robotları– geliştiren bir sistem.
Lemoine’in üzerinde çalıştığı LaMDA ile gerçekleştirdiği sohbetlere göre, sistem bu konuda aşırı derecede etkili; duyguların doğasıyla ilgili karmaşık soruları yanıtlıyor, bir anda Ezop tarzı masallar icat ediyor ve ‘korku’ denebilecek duygularını dile getiriyor.
Google ve bazı bilim insanları, LaMDA'nın ikna edici bir insan dili oluşturmak için tasarlanmış karmaşık bir algoritma olduğunu söyleyerek bu iddiaları reddetmişti

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı