Görevden alınmıştı! ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den ilk açıklama geldi

KPSS soru sızdırma iddialarının ardından Erdoğan'ın imzası ile gece vakti görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 'kendisine itibar suikastı yapıldığını' iddia etti.

GÜNDEM 03.08.2022, 22:05
Görevden alınmıştı! ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den ilk açıklama geldi
ÖSYM tarafından yapılan 2022  KPSS’de soru çalındığı iddiaları üzerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevden aldığı ÖSYM’nin eski başkanı Halis Aygün'den konu ile ilgili ilk açıklama geldi.
Bizim Yaka Kocaeli gazetesine konuşan ÖSYM’nin eski başkanı Halis Aygün, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala "itibar suikastı" yapıldığı iddiasında bulundu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla inceleme başlatılan ÖSYM’nin eski başkanı Halis Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten ÖSYM’nin eski başkanı Halis Aygün, “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı idim. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı