Görüşmeler sonuç verdi: Suriyeli mülteciler ülkelerine dönüyor

Suriye Yerel İdare Bakanı Hüseyin Mahluf, Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmeye başlayabileceğini ve bu süreçte yetkililerin kendilerine her türlü yardımı sağlayacağını söyledi.

DÜNYA 16.08.2022, 17:40
Görüşmeler sonuç verdi: Suriyeli mülteciler ülkelerine dönüyor
Yaklaşık 1 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan Lübnan'ın Göç ve Mülteciler Bakanı İsam Şerafeddin ile başkent Şam'da bir araya gelen yerel Yerel İdare Bakanı Hüseyin Mahluf, mültecilerin durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. 
"Suriyeli mültecilerin dönüşü için kapılar açık." şeklinde konuşan Mahluf, Suriye devletinin dönüşlere yardım için hazır olduğunu belirtti. 
Mahluf savaş sırasında evini kaybedenlere barınacak yerlerin tahsis edileceğini kaydetti. 
Çoğunluğu Lübnan, Türkiye ve Ürdün'de olmak üzere 5 milyondan fazla Suriyeli savaş nedeniyle ülkeyi terk etmişti. 
Son yıllarda Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ülkenin büyük kısmını kontrol altına almasıyla bazı Suriyeli mülteciler ülkeye geri dönmüştü. 
Kişi başına en çok mülteci barındıran ülkelerden biri olan Lübnan'da ekonomik sıkıntıların başlamasıyla Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesine ilişkin çağrılar arttı.
Mülteci Bakanı İsam Şerafeddin geçtiğimiz ay, yakın zamanda her ay 15 bin Suriyelinin ülkelerine geri gönderileceğini umduğunu söylemişti. 
Öte yandan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve insan hakları örgütleri, zorunlu geri göndermelere karşı çıkarak bunun gönderilen mültecilerin hayatını tehlikeye atabileceğini savunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı