Gözler FED'e çevrildi: Gram altında kritik viraj! Korkulan olacak mı?

Piyasalar gözler FED'e çevrildi. Bayram sonrası iç piyasa açıldı. Altın fiyatları FED'ten gelecek karar sonrası seyrini gösterecek. Peki, gram altın, altın fiyatları ne olacak... İşte teknik analiz...

EKONOMİ 27.07.2021, 22:40
8
Gözler FED'e çevrildi: Gram altında kritik viraj! Korkulan olacak mı?
Kıdemli Analist Youtube kanalı altın fiyatları için yeni teknik analizinde bulundu. Piyasalar, altın fiyatları için FED öncesi adeta nefesini tuttu. Piyasalar şuan bekle, gör seyrini izliyor. Peki, gram altın ne olacak? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi merak konusu olmaya devam ediyor. Ekonomistler altın fiyatı için tahminleri yürütürken teknik analiz uzmanları da altın fiyatları için tahminleri belirtiyor. Kıdemli Analist, ONS altında kısa vadede sat sinyali verdiğini ifade etti. Analist, “ONS altın haftalık bazda görüntüsüne baktığımızda sıkışmayı görebiliyoruz. Özellikle altıncı ayın ikinci haftasında da tepeden yerleşen satıcı grubunun çok önemli takip edilmesi gerektiğini dile getirmiştim ve şu anda piyasayı kontrol eden bir satıcı grubu var bu satıcı grubu da 1870 ve 1750 dolar seviyesi olarak bu aralığı kontrol ediyor. ONS altında yükseliş yönünde çok aman aman bir beklenti içerisinde değilim ve bakıldığında bugün yine dolar endeksini takip ettiğimizde negatif yönlü bir hareket var.” dedi. Kıdemli Analist kanalının teknik analizi şöyle: Hafta sonu dolar endeksinde kısa vadede geri çekilmelerde dikkat edelim bu mümkündür dedik. FED’in enflasyon ile beklentilerini dile getirip getirmediğini ve net bir adım atıp atmadığını görerek bir pozisyon almak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Aksi takdirde şuan piyasanın rengine bakarak ilerlediğimizde ve yardımcı araçlarımızdan da destek aldığımızda 92 seviyelerinin önemli bir destek noktası olduğunu, yine saatlik bazlarda görebiliyoruz. Şuan için yükseliş trendi geçerliliğini koruyor. Baktığımızda o bağlamda dikkatli olursak iyi olur. Çünkü haftalık bazda özellikle yukarı yönlü destekleyen bir teknik görüntü var mı? Şöyle, 93,5 üzerine çok sert hareketleri beraberinde getirir. Tabi kurda da kuvvetli bir duruşu görebilirsiniz. Kuvvetli derken yeni bir kur şoku değil. 8 buçuk üzerinde kalıcılık devam eder ama kısa vadede. Piyasa illaki manipüle olacaktır. Bu noktada dikkatli olmakta fayda var. Gram altına geldiğimizde özellikle haftanın ilk işlem günü ilk işlem gecesinde aşağı yönlü bir hareket olduğu. 1.350 lira seviyesine doğru. Bu bakıldığında bununla alakalı bir açıklama yapılmadı. Görmüş olduğunuz aşağı yönlü Halkbank olayını getirdi. Kur 7 liranın üzerindeyken 3,5 seviyelerde yarım saat kur da gece saatlerinde bekletilmişti. Yine aynısı oldu işte altın yukarı gidiş öncesi buradan birileri altına mı sahiplendirildi? Burada muhtemelen teknik bir arıza var. Meslek verilerine göre bakıldığında net bir açıklama zaten ben görmedim, takip etmedim de duymadım da o yüzden bunun teknik bir hata olarak kabul ediyorum şu anda. Ve altının günlük bazda görüntüsüne baktığımızda zayıf görünümün devam ettiğini görebiliyoruz ve 490 liranın altında zaten gram altında çok önemli.
Gram altında bizim 490 lira yukarısı neresi diyecek olursanız, bariz belirgin olan en son tepe 505 lira gibi görünüyor. Ama illaki ben yukarıdan bir düzeltme hat çizecek olacak olursa 500 lira kısa vadede takip edilmesi gerekiyor. Yarın iyi kötü bu sonucu takip edeceğiz. Yani bu dalından çıkmadan gram altında bulaşma bence doğru değil. Çünkü aşağı tarafta çok sert bir geri çekilme alanı var. Yani toparlanmamız mümkün değil. Kısa vadede aşağı yönlü geri çekilmelerde çok önemli bir boşluk var yine alt banttaki gerekli bölgede sizlere hatırlatayım. 430 405 lira aralığı. O yüzden şişmiş bir gram altın, şişmiş bir döviz kuru ve en önemlisi gram altında bozulan bir yükseliş trendi bozulan bir hali var. Gördüğünüz gibi o bağlamda zaten hareketli ortalamalar da iyiden iyiye sıkışmış. Bu noktada artık herkes kendi hesabını kendisi yapsın. Şu an piyasalar o kadar sert fiyatlamalar için kendini hazırlanmış ve sıkışmış durumdaki. En basitinden bir boyunca açtığını zaten bunu da görebiliyorsunuz. Kısaca bir Dolar/TL’de bakalım. Dolar/TL'de zaten inanılmaz şekilde sıkıştık. Gördüğünüz gibi 8.50 bandının üzerinde hemen hemen gram altın grafiğinin aynısını bu noktada takip ediyoruz ve bu noktada çok ciddi derecede bir boşluk var. Aşağı tarafta ve destek bölgesi de yine geçerliliğini koruyor. 8,5 seviyesinin altında muazzam bir uçurum var. Geri çekilmeler konusunda göstergeler çok pozitif yönde değil, en azından bunu görebiliyoruz ve en önemlisi günlük bazdaki negatif uyumsuzluk hala zaten sonuç vermiş. Yardımcı araçlarımızda ve bölgenin üzerine yine bugün itibariyle de bir hareket göremedik. Gördüğünüz gibi ve şuradaki sıkıntılı süreç yani elinde döviz olanlar için diyorum. Dolarda yükseliş bekleyenler ciddi anlamda ters köşe olacak ve kısa vadede zarar yazacaktır. Ama bu görüntü oluşur ve bölgenin üzerine üçgenin üzerine çıktığı takdirde dolarda tekrardan maalesef 9 lira rakamlarını telafi edeceğiz diye düşünüyorum. Ama şu anda bunu destekleyecek bir görüntüde yok. Ve diğer taraftan hemen bir oyuncudan da kısaca bakalım sıkışmaları günlük bazda takip ettiğimizde dolar  bana göre sıkışmış ve tepede şu anda negatif bölgeye yerleşmiş durumda.  Hemen gram altına baktığımızda oradaki sıkışmanın zaten yine görebiliyoruz. Yani bangır bangır ne kadar daralıyor yukarıda ve alt taraftaki boşluğa zaten baktığımızda neyin ne olduğunu az çok anlayabiliyoruz. Yukarı yönlü. Kısa vadede manipüle yükselişle dikkat etmek gerekiyor. Çok fazla kalıcılık göstereceğini, o noktalarda ilk etapta seyretmiyorum ve takipte etmeyeceğim. Ama genel olarak aşağı tarafa odaklanmış durumdayım. Ciddi derecede 1 alım fırsatı verebilecek görüntü var.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı