Gözler masada

Sağlık işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde müzakereler devam ediyor.

EKONOMİ 02.02.2023, 04:35
1
Gözler masada
Türkiye’nin kamudaki en büyük toplu iş sözleşmesi olan ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan 180 bin işçi adına imzalanacak toplu iş sözleşmesi müzakereleri devam ediyor. Yetkili sendika olarak görüşmeleri sürdüren Öz Sağlık-İş ile Sağlık Bakanlığı adına yetkili işveren sendikası TÜHİS arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde 2’nci oturum gerçekleştirildi.
Kamuda gerçekleştirilen en büyük toplu iş sözleşmesinin gerçekleştirileceği ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan 180 bin işçi adına gerçekleştirilecek toplu iş sözleşmesi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. İşçiler adına yetkili sendika olan Öz Sağlık-İş ile Sağlık Bakanlığı adına yetkili işveren sendikası TÜHİS arasında müzakerelerin 2’ncisi gerçekleştirildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yeni kazanımlar konusunda umutlu ve ısrarlı olduklarını kaydetti.
Sendikal olarak birçok taleplerinin olduğuna dikkat çeken Sert, masadaki müzakerelerde taleplerini dile getirdiklerini belirterek, “Özellikle ücretlerin iyileştirilmesi, ek ödemelerin verilmesi, çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi, teknik personelin ücretlerindeki aksamaların giderilmesi, görev tanımları, eğitim ve mesleki koşulların dikkate alınması, güvenlik görevlilerinin sertifikalarının düzenlenmesinde yaşanılan sorunların giderilmesi, sertifikası iptal edilen güvenlik görevlilerinin kurum içinde başka birimlerde görevlendirilmesi ve benzeri pek çok konu sendikal taleplerimiz olarak masada müzakereye açılmıştır. Biz sağlık işçisini ilgilendiren ve çözüme ihtiyaç duyan tüm konularla ilgili tekliflerimizi masaya sunduk ve müzakereleri bu yönde yapıyoruz. Umuyoruz ki TÜHİS de fedakâr sağlık çalışanlarını mutlu edecek, çalışma hayatındaki huzursuzluğu bitirecek yaklaşımlar sergileyecektir” dedi.
696 sayılı KHK’nın getirdiği sorunların başında bulunan tayin ve becayiş yasağı konusundaki gelişmeleri de aktaran Sert, bu konuda acil kanuni düzenleme yapılması gereğine işaret ederek, “Mevcut haliyle geçici tedbirlerle çözmeye çalıştığımız bu sorunun acilen kanuni düzenleme yapılarak kökten çözüme ihtiyacı var. Bu konuda hükümet yetkilileri ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Aile kurumunu temelinden zedeleyen tayin ve becayiş sorununun kanuni düzenleme yapılarak ortadan kaldırılması gerekiyor. Sendika olarak bu konuda ısrarcıyız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı