Son Dakika

Gözler o koltukta

28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından seçim atmosferinden çıkan Türkiye’de gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün açıklayacağı yeni kabineye çevrildi.

SİYASET 02.06.2023, 04:35
2
Gözler o koltukta

Ekonomide yaşanan kriz ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde en çok değişikliğin olduğu bakanlık olarak bilinen Hazine ve Maliye bakanının kim olacağı merak edilirken Mehmet Şimşek, en güçlü aday olarak gösteriliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulandığı 5 yıl içerisinde 3 Hazine ve Maliye bakanı ve 3 Merkez Bankası başkanı görevlerinden istifa etti.
Bakanlık için Mehmet Şimşek en güçlü aday olarak gösterilirken, Şimşek’in oturacağı Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde en çok ismin değiştiği görev olarak biliniyor. Yaşanan ekonomik sorunlar sürekli olarak değişimi getirirken, sistemin uygulamaya konulduğu 2018 yılından bugüne 3 bakan ekonomi yönetiminde görev aldı.
Kabinenin ilk bakanı olan Berat Albayrak, tartışmalı bir şekilde istifa ederken, yerine gelen Lütfi Elvan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekonomik görüşleri uyuşmadığı için görevden alınmış, yerine Nureddin Nebati getirilmişti.
Enflasyon, işsizlik gibi rakamlarla somutlaşan ekonomik kriz derinleşerek sürerken, ekonomi dümeninin başına kimin geçeceği sorusunun bugün cevap bulması bekleniyor.
AKP’nin iktidarda bulunduğu süre içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığı dışında 6 kez de Merkez Bankası başkanı değişti.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesi Merkez Bankası başkanları 5 yıllık görevlerini tamamlarken, 2018 yılında arka arkaya 3 kez değişti. Böylelikle hiçbir isim 5 yıllık görevini tamamlayamazken devlet deneyimi bulunan bürokratlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikalarıyla uyuşmadığı gerekçesiyle istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı