Son Dakika

Gözler Yiğit Bulut'u arıyor! Dolar için kritik tarihler geldi

Dolar kuru 8.70'e ulaşınca gözler ekranlarda kur 3.20 iken "Dolar 7 lira, 8 lira olacak diyenler neredesiniz" diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'u arıyor. Dolar gözünü Fed ve TCMB'ye çevirdi

GÜNDEM 21.09.2021, 10:00
28
Gözler Yiğit Bulut'u arıyor! Dolar için kritik tarihler geldi
Piyasalar kritik haftanın ikinci gününe başladı. Eylül ayının başında dolar kuru 8,25 ile yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesini görürken son 2 haftadır kademeli yükseliş hareketiyle dün TL karşısında 8,70'in üzerine çıktı. 2,5 ayın zirvesine gelen dolar kuru, bir miktar gevşesede kur 8,65'in üzerinde kalmaya devam ediyor.
Söz konusu dolar olunca gözler ekranlarda kur 3.20 iken "Dolar 7 lira olacak 8 lira olacak diyenler neredesiniz" diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı- Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut'u arıyor.
ABD Merkez Bankası'nın (FEd) faiz kararı ve mesajları öncesinde dolar değerlenirken yurtiçinde ise Fed'in yanı sıra TCMB'nin nasıl bir aksiyon alacağı merak ediliyor. Piyasalar tarafından iki önemli beklenti öncesinde dolar kuru, TL karşısında değerleniyor ve TL zayıf görünümle seyrediyor.
Ekonomistlere göre Fed'in 22 Eylül'de vereceği mesajlar ve yurt içi piyasada 23 Eylül'deki Merkez Bankası'nın PPK toplantısında alacağı karar TL için çok önemli olacak. Piyasa anketlerine göre Merkez Bankası'nın politika faizinin yüzde 19'da sabit tutulması bekleniyor. Ancak beklenti bu yönde olsa da, bir faiz indirim olasılığının da fiyatlanmaya başladığı belirtiliyor.
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ay başında yatırımcı toplantısında enflasyon oranı üzerinde faiz uygulayacağı taahhütüne atıf yapmamış ve yatırımcılarda faiz artışı yapılmayacağı, indirimlerinin de yaklaştığı izlenimini uyandırmıştı. Kavcıoğlu, halka kapalı olan yatırımcı toplantısı sonrası halka açık bir konuşmasında TCMB'nin bundan sonra politika faizinden yüksek olan enflasyon oranı yerine politika faizinden yaklaşık 200 baz puan daha aşağıda olan çekirdek enflasyonu izlemeye ağırlık vereceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı