Gram altın fiyatı durmuyor! Altın fiyatları için çok çarpıcı tahmin

Altın fiyatları hareketlenmeye başladı. Güne yükselişle başlayan gram altın fiyatı 800 lira seviyesinde dayandı. Peki, gram altın fiyatı düşecek mi yükselecek mi? İşte uzmanların altın yorumu...

EKONOMİ 05.01.2022, 17:10
25
Gram altın fiyatı durmuyor! Altın fiyatları için çok çarpıcı tahmin
Hafta başında ONS altın fiyatı sert değer kaybı yaşamıştı. ONS altın fiyatında toparlanma aşaması sürerken gram altın fiyatı yine 800 liraya çok yaklaştı. 2022 yılı için 1450 lira seviyeleri işaret edilen gram altın fiyatı şu dakikalarda 790 TL’den işlem görüyor. ONS altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1827 dolar bandında hareket ediyor. Gram altın fiyatları için cuma günü kritik bir gün. Çünkü ABD’den ekonomik veriler gelecek.

Altın yatırımcısını yakından ilgilendiren cuma günü ABD işsizlik ve Tarım Dışı İstihdam verisi gelecek. Gram altın fiyatı dün Türkiye piyasalarını 777 liradan kapattı. Yeni güne 781 TL’den başlayan gram altın gün içinde 790 seviyesini geçti. Aynı dakikalarda ise çeyrek altın fiyatı 1306 TL’den satılıyor.  Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, 1830 doların ons altın fiyatı için kritik seviye olduğunu belirtti. Özsoy, “1830 dolar üzeri kapanışları görmeden ons altında yukarı yöndeki hareketin başladığını söylemek zor.” dedi.

Gram altın fiyatı içinde konuşan Murat Özsoy, “Gram altında ise, ons altın fiyatına kıyasla dolar/TL kurunun etkileri daha baskın olacaktır. Dolar/TL kurundaki değişimler, günlük bazda yüzde 3 oranında bir değişimin altında kalmaz ise kurdaki yukarı yön hareketi henüz sakinleşti diyemeyiz. Bu durumda da gram altın fiyatının 800 TL üzeri seviyelerde olacağı bir hafta görme ihtimalimiz de bugünden bakıldığında mümkün görülüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatları için bir kritik değerlendirme de Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen tarafından geldi. Altın fiyatı için konuşan Hansen, altın için yıl boyunca yukarı yönlü beklentileri olduğunu söyledi.
ABD tahvilleri ve enflasyona dikkat çeken Ole Hansen, “Geçen yılki gibi genelde Ocak ayında ABD tahvillerinin ve doların arttığını görüyoruz. Bu gelişmelerde hala altın ve gümüş için büyük bir güç, bu yüzden mevcut zayıflığı görüyoruz. Çünkü dün güçlü bir başlangıç olmuştu. 2022'de olacak her şey ABD merkez bankasının ne kadar agresif bir şekilde enflasyonu kontrol altına almasına bağlı piyasalar bunu yapamayacaklarını bekliyorlar. Biz çok agresif bir sıkılaşma olmayacağını düşünüyoruz. Bu yüzden de yıl boyunca kadar altının yukarı çıkması beklentimiz var.” diye konuştu.
5 Ocak güncel altın fiyatları
Gram:  791 TL
Çeyrek: 1.307 TL
Cumhuriyet: 5.328 TL
Yarım: 2.615 TL

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı