Gram altın ne olacak? Altın fiyatlarında işaret fişeği yakıldı!

Uzman isim gram altın fiyatları ne olacak sorusuna yanıt verdi. Öte yandan altın fiyatlarında gözler faiz kararında olacak. Yüksek olan altın fiyatı için kritik seviyeler açıklandı...

EKONOMİ 22.06.2022, 12:25
4
Gram altın ne olacak? Altın fiyatlarında işaret fişeği yakıldı!
Altın fiyatları ve dolar kuru Türkiye’de artışlarını sürdürüyor. Bu hafta piyasaların gözü ekonomik yine verilerde olacak. Perşembe günü Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Burada gelecek haberle birlikte gram altın fiyatları ve dolar kurunda bir hareketlenme daha yaşanması bekleniyor. Peki, altın fiyatlarında yön ne olacak? Prof. Dr. Sefer Şener altın yorumu ile beklentileri paylaştı. İşte altın fiyatları yorumu…
Son olarak 75 baz puan FED faiz artışı sonrasında altının ONS fiyatı 1815 ve 1850 dolar arasında dalgalı seyir içerisinde… Altın fiyatları halen Rusya’ya yönelik devam eden yaptırımların devam etmesiyle etkisiyle FED’in yüksek faiz oranı kararına rağmen düşmüyor.
İktisatçı Prof. Dr. Sefer Şen, FED’in faiz artışlarına devam edeceği yönündeki sinyaller ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) temmuz ayında faiz artışına gideceği yöndeki sinyal, altın fiyatlarında yönü yukarıda tuttuğunu söylüyor.
Altın yorumu yapan Sefer Şen, “Bundan sonraki süreçte de küçük çaplı dalgalanmalara rağmen altında yön yukarı olacaktır.” dedi.
Şen’e göre, altının ONS fiyatında 1850 doların kırılması halinde kritik seviyenin 1900-1930'lu olduğunu söyledi. “Bu seviyeler mutlak suretle test edilecektir.” diyen ekonomist Şen, “Ancak unutmamak gerekir ki orta ve uzun vadede altın değerini koruyacaktır.” dedi.
Yatırımcısını yakından ilgilendiren gram altın fiyatı için de konuşan Prof. Şen, dolar kurunun değer kazanımızı devam ettiği sürece altının ONS fiyatındaki gevşemeyi de göz önüne alarak gram altın fiyatlarının 1000 liranın altına düşmesinin çok mümkün olmadığını ifade etti.
Gram altın fiyatı için tahmini paylaşan Prof. Şen, “Onstaki yüksek oranlı dalgalanmalar nispi de olsa altında geri çekilmeyi riskini taşımaktadır. Ancak orta ve uzun vadede gram olarak 1100-1150'li seviyeler kesinlikle sürpriz olmayacaktır.” yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı