Gram altın uzmanı İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Batışlar görebiliriz

Altın fiyatları yükselişine devam ediyor. Altın Uzmanı İslam Memiş 2022 yılına dair uyarılarına devam ediyor. Piyasalara sepet uyarısı yapan İslam Memiş, al-sat için de kritik ifadeler kullandı.

EKONOMİ 13.01.2022, 11:15
4
Gram altın uzmanı İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Batışlar görebiliriz
Dün altın fiyatları ve dolar piyasası ABD’den gelen enflasyon oranını takip etti. ABD’de yüzde 7 enflasyon oranı çıktı. Böylece ABD’de son 32 yılın en yüksek enflasyon oranını çıktı. Özellikle altın fiyatları için tahminleriyle öne çıkan Altın ve Para Piyasası Uzmanı katıldığı Youtube kanalı yayınında 2022 yılına dair tahminlerde bulundu. Gram altın fiyatı bugün saat 10.30 itibarıyla 794 TL’de çeyrek altın fiyatı ise 1311 TL seviyesinde hareket ediyor. Gram altın fiyatları için konuşan İslam Memiş, 2022 yılında piyasaların çok dalgalı olacağını söyledi. İslam Memiş, “Al-sat yapanlar öyle bir zarar edecekler ki akla hayale gelmeyen batışlar görebiliriz. Çok ciddi enkazlar oluşacak.” uyarısında bulundu.
Gram altın fiyatı dün 800 lirayı aştı. Bugün 800 TL altında başlayan gram altın yatırımcısını merak ettiriyor. 2022 yılında altın fiyatları ne olacak bir yandan merak edilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tahminlerde bulundu. Memiş, 2022 yılında yatırım sepetinde çeşitlilik yapmayanların, uzun vadeli yatırım yapmayanların zarar edebileceğini belirtti.
Kısa vadede ‘alım satım yaparım kazanırım’ diyenleri uyaran İslam Memiş, “Net konuşuyorum. Bu düşünceye sahip olanlar 2022 yılında batacak. Ancak ben gelenekçiyim, ne alırsam alayım uzun vadeli alırım diyenler kazanacak. Kısa vadede alım satım yaparım para kazanırım diyenler batacak ve çok ciddi enkazlar oluşturacak.” dedi.
İslam Memiş’in uyarıları şöyle oldu: 
“Herkes ABD Merkez Bankası FED’in 25 Ocak’ta açıklayacağı faiz kararına kilitlenmiş durumda. Kimse o tarihe kadar pozisyon almak istemiyor. 25 Ocak’ta FED faiz kararını açıklayacak ve sahneye FED Başkanı Powel çıkacak. Herkes ona göre pozisyon alacak.
25 Ocak akşamı büyük bir dolar pozisyonu mu alacak veya kripto paralarda yeni piyasalar çöküş mü yaşayacak yoksa altın mı yükselecek? Neler olabilir?.. 2022 yılı için çok dalgalı bir piyasaya yatırım yapıp pozisyon alın… Küçük yatırımcı kendini bu dalgalanmadan nasıl koruyabilir… Mutlaka herkesin 4 farklı üründen sepet yapması gerekiyor. Bu sepetin içinde TL olabilir, dolar olabilir, kripto para olabilir, altın olabilir.
Sepetinde çeşitlilik yapmayan, uzun vadeli yatırım yapmayan herkes zarar edecek. Öyle bir zarar edecekler ki akla hayale gelmeyen batışlar görebiliriz.
Bizim kültürümüzde şöyle bir şey var. Ben döviz aldım yattım, alım satım yapar kazanırım. Ben altın veya gümüş aldım ya da kripto paraya girdim, alırım satarım para kazanırım.
Net konuşuyorum. Bu düşünceye sahip olanlar 2022 yılında batacak. Ancak ben gelenekçiyim, ne alırsam alayım uzun vadeli alırım diyenler kazanacak.
Kısa vadede alım satım yaparım para kazanırım diyenler batacak ve çok ciddi enkazlar oluşturacak.”Editörün Notu: Haber bir yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı