Gübre fiyatları çiftçiyi vurdu: Seneye yiyeceğimiz yağ olmayacak

Aydın’da 20 yıldır zeytin üretimi yapan çiftçi Yeter Sevinç, bu sene yağışların az olması ve maliyet artışları sebebiyle gübre alıp atamadıkları için verimin düşük olduğunu söyledi.

EKONOMİ 08.11.2022, 18:55
3
Gübre fiyatları çiftçiyi vurdu: Seneye yiyeceğimiz yağ olmayacak
Aydın Karacasu ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Tekeliler Mahallesi’nde yağlık zeytin üretimi yapan Yeter Sevinç, “20 yıldır yapıyorum. Yaş 58, valla bu sene memnun değiliz.  Olanlar da hava şartlarında buruşuk da bu arazide yok. Geçen sene gübre alıp atamadım. Durumlarım çok zayıf. Fiyatlar da artış çok. 10 kilodan ancak verir. Önceden 4 kilo 4,5 kilodan bir kilo yağ alabiliyorduk. Yağışlar az olduğundan gübre alıp atamadığımızdan böyle bir durum var, mahsullerimiz az. Gübre atmayınca bu mahsul olmaz ki.” dedi.
Verim düşüklüğü sebebiyle 10 kilo zeytinden ancak bir kilo yağ alabileceklerini ifade eden Sevinç şunları söyledi:
“Seneye daha az olur belki yiyeceğimiz yağı alamayacağız. O da var. Bunların çaresini neyse yaz, çiz uygulasınlar canım. Yağış az olsa da gübre yeterli olsa yine olurdu. Fiyatlardaki artışlardan dolayı gübre alamıyoruz. Artışlardan dolayı alamıyoruz Alma imkanın olmayınca gübrecinin yanında ne işin var.  Alma imkanın olursa varacaksın. Ben hiçbirine bir tane gübre alıp da atamadım bu zeytinlere.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı