Gübre fiyatlarına görülmemiş zam... Çiftçi feryat ediyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri gübre fiyatları için yeni zam yaptı. Üre gübresi fiyatı tonda 3 bin lira zamlandı. Gübre fiyatı zamları bugünden itibaren kooperatiflere gönderildi.

EKONOMİ 01.12.2021, 16:50
22
Gübre fiyatlarına görülmemiş zam... Çiftçi feryat ediyor!
Dolar kuru artışı sürdükçe zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatifleri gübre fiyatları bugün bir kez daha zamlandı. Sürekli zamlanan gübre fiyatları karşısında çiftçiler artık gübre alamıyor, ekim yapamıyor. Üre gübresi fiyatı zamlandı. Çiftçi kuruluşu olarak bilinen Tarım Kredi Kooperatifleri üre gübresinde tonda 3 bin lira zam yaptı. Gübrede zamlı fiyatlar kooperatiflere gönderildi.
Tarım sektörünün önemli ürünü olan gübre fiyatları zamlarla çiftçinin belini bükmeye devam ediyor. Türlü türlü bahaneler öne sürülerek gübre fiyatları astronomik bir şekilde artarken şimdi de dolar kurundaki yükselişten dolayı gübreye günlük zamlar gelmeye devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatifleri, bugünden geçerli olmak üzere 1 ton üre gübresi fiyatına 3 bin lira zam yaptı. 10 bin 800 liradan satılan üre gübresi, kooperatiflere gönderilen yeni fiyat listesine göre taban fiyat 13300 TL/Ton, tavan fiyat ise 13884 TL/Ton olarak satılacak. 
Ham maddesinin önemli bir kısmı ithal olan gübre ve zirai ilaçlar zaman zaman piyasada satışı durduruluyor. Gübre fiyatları karşısında çaresizce bekleyen çiftçiler ise zamların bitmesi için feryat ediyor. 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de gübre fiyatlarındaki artışa tepki gösterdi. Gürer, Erdoğan’ı işaret ederek, “AKP Genel Başkanı fiyat artışlarına tepki verip, bu süreci seyrediyorsa sözün bittiği yerdeyiz.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı