Gübre şirketlerine şok o şirketlere soruşturma başlatıldı!

Gübre fiyatlarındaki artıştan olumsuz etkilenen çiftçilerin çok zor duruma düştüklerini ve gübre alamadıklarını fiyatlarındaki artış sebebiyle ekinlerini gübreleyemedikleri biliniyor.

GÜNDEM 31.08.2021, 23:55
2
Gübre şirketlerine şok o şirketlere soruşturma başlatıldı!
Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan habere göre, gübre sektöründeki fiyat artışlarının Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" maddesi kapsamında incelenmesi amacıyla yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Geçen yıla oranla gübre fiyatlarında yüzde 65 ile yüzde 70 oranında zam yapıldığını biliyoruz. Büyük orandaki zammın zaten zor şartlarda üretim yapmaya çalışan çiftçileri çok etkiledi. Birçok çiftçimiz gübre alamadığını söylüyor. Çifçinin başlıca geçim kaynakları arasında yer alan tarım sektöründe gübre şoku yaşanıyor. Bu yıl gübrede büyük zam görüldü. Geçen yıl üre gübre bin 800 TL’den satılırken, bu yıl üç bin 50 TL’den satılmakta. Bu zamlara bakıldığı zaman çiftçilerin halinin ne durumda olduğu açıkça görülmektedir. Çiftçi gübre kullanmazsa üretim olmaz ama çiftçinin gübre alacak parası yok. Gübre zammı verimi büyük ölçüde düşürecek ve çiftçiler göz göre göre zarar edeceklerdir.
Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ, Ege Gübre Sanayii AŞ, Eti Bakır AŞ, Gemlik Gübre Sanayi AŞ, Gübre Fabrikaları TAŞ, İstanbul Gübre Sanayii AŞ ve Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Duyuruda, söz konusu kararın bilgilendirme içerikli olduğu ve hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı