Son Dakika

Gübre ve yem müjdesi üzerinde çalışılmadan açıklanmış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü kabine toplantısının ardından çiftçiye müjde olarak duyurduğu gübre ve yemdeki indirimin önceden üzerinde çalışılmadan açıklandığı ortaya çıktı.

EKONOMİ 28.12.2022, 22:45
1
Gübre ve yem müjdesi üzerinde çalışılmadan açıklanmış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Tarım Kredi Kooperatiflerinin gübre ve yem fiyatlarında indirim yaparak fiyatların Nisan ayı sonuna kadar sabitleneceğini belirtmişti. Ancak bu açıklamanın ardından 3 gün geçmesine rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinin gübre ve yemde yapılan indirimli fiyatlarla ilgili fiyat sirkülerini birim kooperatiflerine göndermemesi dikkat çekti. İndirimli fiyat sirkülerinin 3 gündür birim kooperatiflerine gönderilmemesi, çiftçiye müjde olarak duyurulan gübre ve yemdeki indirim kararının önceden üzerinde çalışma yapılmadan açıklandığını ortaya koydu.
Alınan bilgilere göre, Tarım Kredi Kooperatifleri gübre ve yemde yapılacak indirimlerle ilgili fiyat sirkülerini Erdoğan’ın açıklamasından 4 gün sonra yani yarın sabah birim kooperatiflerine gönderecek. İndirimli fiyat sirküleri gönderilmediği için kooperatifler iki gündür gübre ve yem satışı yapamıyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Tarım Kredi Kooperatiflerinin kurumsal web sayfasından bir açıklama yaparak indirimli gübre fiyatlarını kamuoyu ile paylaşması gerekiyordu. Ancak kurumun web sayfasından bırakın indirimli fiyatlarla ilgili bir açıklamanın yapılmasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına bile yer verilmemesi yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor. Diğer yandan özellikle gübre fiyatlarında yapılacak indirimin bütün ürünlerde nasıl uygulanacağı ise henüz bilinmiyor. Yüzde 13’lük indirimin bütün gübre çeşitlerinde aynı oranda mı yoksa paçal fiyat olarak mı uygulanacağı yarın sabah fiyat sirkülerinin gönderilmesiyle ortaya çıkacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı