Gübrede kartelleşme soruşturması yürütülen isim Tarım Bakanı yapıldı

Rekabet Kurumu’nun gübrede kartelleşme soruşturması yürüttüğü isim İbrahim Yumaklı Tarım ve Orman Bakanı yapıldı.

EKONOMİ 04.06.2023, 00:10
3
Gübrede kartelleşme soruşturması yürütülen isim Tarım Bakanı yapıldı
Rekabet Kurumu’nun gübrede kartelleşme soruşturması yürüttüğü isim Tarım ve Orman Bakanı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde çalışacağı kabine üyelerinin isimlerini kamuoyuna açıklarken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı oldu.

İşadamı Mehmet Koç’un başkanlığını yaptığı Girişimci İşadamları Vakfı’nın sekreterliğini yaparken 2016 yılında Gübretaş Genel Müdürlüğüne vekaleten daha sonra asaleten atanan İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz yıl Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aydın ile yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığına kaydırılmıştı.

Rekabet Kurumu, gübrede kartelleşmeden dolayı aralarında Gübretaş’ın da bulunduğu 7 gübre firması ile ilgi 2021 yılında soruşturma başlatmıştı. Geçtiğimiz Şubat-Mart aylarında açıklanması beklenen soruşturma sonuçları, yaşanan deprem felaketinden dolayı ertelenirken, gübrede kartelleşme soruşturması Tarım ve Orman Bakanı yapılan İbrahim Yumaklı’yı da yakından ilgilendiriyor.

Rekabet Kurumu’nun, gübrede kartelleşme soruşturması, İbrahim Yumaklı’nın Genel Müdürlük yaptığı dönemi kapsamasından dolayı, Gübretaş’a kartelleşmeden dolayı ceza kesilmesi durumunda Yumaklı’nın Bakanlığı da ciddi anlamda sorgulanacak. Rekabet Kurumu’nun soruşturma devam ederken İbrahim Yumaklı’nın Bakan Yardımcısı yapılması bile etik bulunmazken, şimdi de Bakan olarak atanması dikkat çekti.

Diğer yandan Yumaklı’nın Bakan olması, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ı da yakından ilgilendiriyor. Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Kooperatiflerine Genel Müdür olduğunda Gübretaş Genel Müdürü olan İbrahim Yumaklı ile bazı sorunlar gündeme gelmişti. Hüseyin Aydın ile Yumaklı arasında yaşanan sorunlar, kamuoyuna yansımasa da Yumaklı bu sorunlardan dolayı geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığına kaydırılmıştı. Yumaklı’nın Bakan olması, Hüseyin Aydın’ın da koltuğunu tehlikeye attı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı