GÜBRETAŞ’ın altın madeni sahası Cengiz Holding'e mi verilecek?

Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı GÜBRETAŞ’ın, Bilecik’in Sögüt ilçesindeki altın madeni sahasını Cengiz Holding'e devredeceği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

SİYASET 16.06.2022, 17:00
3
GÜBRETAŞ’ın altın madeni sahası Cengiz Holding'e mi verilecek?
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, GÜBRETAŞ’ın Söğüt’teki altın madeni sahasını Cengiz Holding’e devredileceği iddiasıyla ilgili, Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye, “GÜBRETAŞ tarafından bu alan işletilmeyip başka bir firmaya rödavans anlaşması yapılarak devredilecekse daha önceki açıklamaları yapanlar hakkında bir inceleme yapılacak mıdır?" diye sordu.
Okan Gaytancıoğlu, önergesinde şunları kaydetti:

Gaytancıoğlu, Bakan Nebati’ye şu soruları yöneltti:
“Yukarıda belirtiğim ve tarafıma verilen cevapta ifade edilen inceleme sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmiş midir?
Edilmiş ise bu durum nedeniyle kimlere ne tür yaptırımlar uygulanmıştır? Eğer gazetede çıkan haberler doğru ise ve GÜBRETAŞ tarafından bu alan işletilmeyip başka bir firmaya rödavans anlaşması yapılarak devredilecekse daha önceki açıklamaları yapanlar hakkında bir inceleme yapılacak mıdır?
Gübretaş ile Koza firması arasındaki mahkeme sonuçlanmadan hisseler kimler tarafından alındığı tespit edilmiş midir?
Eğer bu alan rödovansla başka bir firmaya verilecekse yeni durumdan önce de kimlerin kazanç sağlayacağına dair incelemeler yapılacak mıdır.”
“Bir gazetemizde, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin iştiraki olan GÜBRETAŞ’ın Bilecik Söğüt’teki altın madeni sahasıyla ilgili haber çıkmıştır. Haber, daha önce bu sahayı kendinin işleteceğini belirten GÜBRETAŞ’ın, altın madeni sahasını rödavans anlaşması yaparak Cengiz Holding’e devredeceği iddialarını gündeme getirmektedir. Söz konusu altın madeni sahası tespit edildiğinde GÜBRETAŞ hisselerindeki fiyat artışına dikkat çeken ve o dönemde basında çıkan haberleri ifade ederek dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan soru önergesi vermiştim. Önergemde, GÜBRETAŞ’a ait maden sahasında altın bulunduğuna dair haberler ile bir buçuk yılda GÜBRETAŞ hisselerinin 20 kat arttığını belirtmiş ve bu hisselerin kimler tarafından toplandığını, hisseleri toplayan kişiyle dönemin Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü arasındaki ilişkilerin incelenip incelenmediği sormuştum. Ayrıca bu işlemlerle ilgili bir inceleme yapılıp yapılmadığı sorusunu yöneltmiştim. Tarafıma verilen cevapta; incelemelerin devam ettiği, mevzuata aykırı durum tespit edilmesi halinde Sermaye Piyasası bültenleri aracılığıyla duyurulacağı ifade edildi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı