Gümüş fiyatları için kritik tahmin! Büyük sıçrayış kapıda

Dünyaca ünlü analistlerden Christopher Lewis, gümüş fiyatları için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ 27.07.2021, 21:50
12
Gümüş fiyatları için kritik tahmin! Büyük sıçrayış kapıda
Gümüş yatay bir grafik ile yatırımcısını düşündürüyor. Haftaya iyi bir başlangıç yapan ve yukarı yönde ivmelenen değerli metaller, daha sonra  bu ivmeyi kaybetmiş ve açılış seviyelerinin altına düşmüştü. Uzmanlar gri metal yatırımcılarının FED tarafından yapılacak açıklamalara odaklandığını belirtirken, bu süreçte 25 dolar desteğinin aşıldığı senaryoda satış baskısının hızlanabileceğini ifade etti.
Temmuz ayında sergiledikleri dalgalı trafik sonrası yatırımcılar bu ayı zararla kapatmaya hazırlanıyor. Aya 26 dolar seviyelerinde başlayan gümüş 25 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Ons altın ise uzun zamandır koruduğu 1.800 dolar desteğinin şu an altında. Analistler gri metal için 25 dolar, sarı metal içinse 1.800 dolar desteğinin oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

Dünyaca ünlü analistlerden Christopher Lewis gümüş için kritik tahminlerde bulundu. Lewis, haftaya yukarı yönde ivmelenerek başlayan gri metalin dün 25,450 dolar seviyesini aşamadığına dikkat çekerken, bu seviyelerin aşılmasının büyük bir yükseliş trendi başlatabileceğini belirtti. Ancak FED toplantısı öncesi piyasanın satılıcı devam ettiğine dikkat çeken deneyimli analist, 25 dolar seviyesinin oldukça önemli olduğunu da sözlerine ekledi:
“Gümüş, nereye gideceğini bulmaya çalışırken dün işlem seansı sırasında 200 günlük EMA’yı yine aşamadı. Açıkçası küresel büyüme durumu söz konusu olduğunda piyasalarda çok fazla endişe var. Bu nedenle bunun sorunlara neden olmaya devam edip etmediğini görmek ilginç olacak. Ancak 200 günlük EMA’da çok fazla direnç olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle günlük kapanışta bunun üzerine çıkmak yükseliş işareti olabilir ve gri metal 27 dolar seviyelerine ulaşabilir. 25 dolar desteği ise birçok insanın yakından ilgileneceği psikolojik ve önemli bir destek. Bunun altına inmek aşağı yönlü bir baskı yaratabilir.”

Değerli metal piyasası uzmanlarından Vladimir Zernov ise son yazısında gümüş için kısa vadeli beklentilerini paylaştı. Gri metalin 25 dolar ile 25,50 dolar aralığına sıkışıp kaldığını belirten Zernov, dün 25,30 dolar seviyelerinin kaybedildiğini hatırlattı. Ons altının son durumunun da gümüş için oldukça önemli olduğunu belirten deneyimli analist, gri metalin yukarı yönde ivme kazanabilmesi için 25,50 dolar seviyesini aşması gerektiğini yineledi:
“Gümüş, 25,30 dolar destek seviyesinin altına düştü. Gri metal, son zamanlarda 25,50 dolar direncini test etme girişiminde bulundu. Ancak bu noktada ivme kaybetti ve 25,30 doların altına geriledi. Ons altın, 1.800 dolar kilit destek seviyesinin yakınında işlem görmeye devam ediyor. Altının 1.800 doların altına kapanış yapmaya başlaması, gümüş için de düşüş anlamına gelecektir. Gümüşün yakın vadede yukarı yönlü momentum geliştirebilmesi için 25,50 dolar direncini aşması gerekli. Gri metal bu seviyeyi aşmayı başarırsa 25,80 dolar civarında bulunan direnç noktasına yönelecektir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı