Gündeme bomba gibi düştü: Akşener'e gizli ziyaret mi yapıldı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkıp tekrar gelmesi sonrasında kendisine gizli bir ziyaret yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

GÜNDEM 07.03.2023, 07:50
Gündeme bomba gibi düştü: Akşener'e gizli ziyaret mi yapıldı
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkıp tekrar geri dönmesiyle ilgili gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı.
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında Millet İttifakı masasında yaşanan krizle ile ilgili İyi Parti Genel Başkanı Akşener'e yapılan gizli bir ziyaret yapıldığı duyumunu aldığını söyledi.
2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığının gündeme gelmesi sonrasında dönemim Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı ziyarete benzer bir girişimin İyi Parti Genel başkanı Akşener'e de yapıldığına dair bilgi geldiğini ifade eden Beki, gündemi sallayan yazısında "Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olmaması için, 2018'de Abdullah Gül'ün yan bahçesine bir helikopter inmişti. Askeri helikopterdi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı taşıyordu. Beraberinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibinden bir isim, İbrahim Kalın vardı. Ricacı olmaya gelmişlerdi. Bu olay, askerin siyasete antidemokratik müdahale skandallarını andırıyordu, çokça eleştirildi. Aynı helikopter yolcusunun, seçim üzeri muhalefet semalarında yine belirdiği ve bu kez Akşener'i ziyaret ettiği söylentileri dolaşıyor. Hani şu ortak adayın açıklanacağı ama krizle sonuçlanan Altılı Masa toplantısından hemen önce... Güvenilir bir rivayet zincirinden benim kulağıma kadar geldi, inananlar olmuş, düşünün. Akar; şimdi de Savunma Bakanı olarak Akşener'i ziyaret etti mi, ortak adayı mı konuştular, getirdiği mesaj neydi, ikna etmeyi başardı mı? Yani Akşener'in kriz çıkaran hamlesinde gizli ziyaretçisinin bir rolü, etkisi var mı? Şimdilik esrarını koruyor ama sis perdesi dağılınca aslı astarı çıkacaktır. Gizli kapaklı müdahaleler, bilhassa alışkanlık haline getirildiğinde ilanihaye sır olarak kalmıyor, bu bir. Durup dururken, yok yere ortaya çıkmıyor, bu da iki" dedi.
İşte Akif Beki'nin "Akşener'in gizli ziyaretçisi olsa ne yazar" başlık yazısı şu şekilde:
"Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olmaması için, 2018'de Abdullah Gül'ün yan bahçesine bir helikopter inmişti. Askeri helikopterdi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı taşıyordu. Beraberinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibinden bir isim, İbrahim Kalın vardı. Ricacı olmaya gelmişlerdi.
Bu olay, askerin siyasete antidemokratik müdahale skandallarını andırıyordu, çokça eleştirildi.
Aynı helikopter yolcusunun, seçim üzeri muhalefet semalarında yine belirdiği ve bu kez Akşener'i ziyaret ettiği söylentileri dolaşıyor. Hani şu ortak adayın açıklanacağı ama krizle sonuçlanan Altılı Masa toplantısından hemen önce...
Güvenilir bir rivayet zincirinden benim kulağıma kadar geldi, inananlar olmuş, düşünün.
Akar; şimdi de Savunma Bakanı olarak Akşener'i ziyaret etti mi, ortak adayı mı konuştular, getirdiği mesaj neydi, ikna etmeyi başardı mı?
Yani Akşener'in kriz çıkaran hamlesinde gizli ziyaretçisinin bir rolü, etkisi var mı?
Şimdilik esrarını koruyor ama sis perdesi dağılınca aslı astarı çıkacaktır.
Gizli kapaklı müdahaleler, bilhassa alışkanlık haline getirildiğinde ilanihaye sır olarak kalmıyor, bu bir.
Durup dururken, yok yere ortaya çıkmıyor, bu da iki.
Bir olay tuhaf kaçıyor, mantıklı gelmiyor, görünen haliyle izah edilemiyorsa altında komplo aranıyor.
Dolayısıyla Akşener'in; önce kendisine, sonra masaya zarar verecek bir işe niye kalkıştığını açıklayamayanlar, çok teoriler geliştirecek daha.
Gelin, aşağıdaki teorinin sağlamasını yapalım.
Deniyor ki...
Erdoğan, muhalefeti bölmek için HDP ile anlaşmaya ve istedikleri tavizi vermeye mecbur kalacaktı. Sıkışmıştı.
Bunu tehlikeli gören devletçi bir akıl, devreye girdi. Ve engellesin diye Akşener'i ikna ettiler.
Çözüm olarak HDP'den istediği şeyi, İYİ Parti eliyle Erdoğan'a vermiş oldular.
Böylece 2019 İstanbul seçimlerindeki gibi İmralı'dan, Öcalan'dan destek arama ihtiyacı ortadan kalktı. Yeni bir Çözüm Süreci tehlikesi, savuşturuldu.
2019 tekrar seçimlerinde, HDP'den istenen neydi? İktidar adayına destek vermese bile muhalefetin de karşısında, ayrı yerde ve tarafsız durmasıydı.
Öcalan'dan mektupla tarafsızlık talimatı getirilmişti. HDP uymadı ve iktidar, İstanbul'u ikinci kez üst üste kaybetti.
Fakat Akşener masaya döndü, muhalefeti bölmeyecek.
İktidardan da muhalefetten de ayrı takılmakta ısrar etse teori, doğru kabul edilebilirdi.
Tasarlayarak, neyin niye olmadığını göstererek masadan kalkmanın taşlarını döşediği, o zaman söylenebilirdi.
'Hepsini denedim, elimden geleni yaptım ama olmadı, benden günah gitti, başka seçenek kalmadı' diyebilmek için tribünlere oynamış da sayılabilirdi.
'Meğer hepsi, seçenek tüketme yönteminden ibaretmiş' denebilir mi peki hâlâ?
Masaya döndü. Muhalefeti bölmediği sürece boş söylentiden öteye geçer mi bunlar?
Bir gizli ziyaretçisi olduysa, bir müdahaleye maruz kaldıysa bile onu püskürtmüş konumda bugün."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı