Günlerdir merak konusuydu! Nazarbayev'in nerede olduğu ortaya çıktı

Kazakistan medyasından Nazarbayev ile ilgili bomba bir iddia gündeme geldi.

DÜNYA 07.01.2022, 20:35
5
Günlerdir merak konusuydu! Nazarbayev'in nerede olduğu ortaya çıktı
Kazakistan'ın en büyük şehri ve gösterilerin en yoğun ve şiddetli yaşandığı Almatı merkezli bir medya kuruluşu Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın ilk cumhurbaşkanı  Nursultan Nazarbayev'in ailesiyle birlikte ülkeyi terk ettiğini yazdı.
Nazarbayev'in yakın akrabalarından ülkede sadece kardeşi Bolat Nazarbayev'in kaldığı bildirilen haberde, kitlesel protestoların başlangıcından bu yana ne resmi makamların ne de devlet televizyonu ve medyasının Nazarbayev'in nerede olduğunu ve başına ne geldiğini bildirmedikleri vurgusu yapılıyor.
Telegram üzerinden yayın yapan Orda.kz'yi referans alarak haberi yayınlayan RBC-Ukrayna ise haberinde şu ifadelere yer verdi: "Yayınlanan mesajda 'İlk cumhurbaşkanı ve kızlarının birlikte Kazakistan'dan ayrıldığına dair bilgimiz var. Ülkede sadece ağabeyi Bolat Nazarbayev kaldı' denildi. Ayrıca sözkonusu Telegram kanalı Orda.kz'ın daha önce Nazarbayev'in yeğeninin Almatı'da gözaltına alındığını bildirdiğini hatırlatalım. Kazakistan'daki protestocuların sıkıntılarının ekonomik ve siyasi taleplerle sınırlı olmadığını ve 1989'dan bu yana ülkeyi 30 yıl yöneten Nazarbayev'in anıtlarını yıktıklarını da belirtmek gerekir."

Öte yandan Rus medyası da sözkonusu iddiayı gündemine taşıdı. Moskova merkezli Gazeta Ru resmi Twitter hesabından "Nursultan Nazarbayev ve kızları, aileleriyle birlikte Kazakistan'dan ayrıldı. Yerel medyanın bildirdiğine göre ülkede sadece ağabeyi Bolat Nazarbayev kalıyor" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Orda.kz'nin bir başka iddiası da gazeteciler tarafından Twitter'a taşındı. İddiaya göre resmi makamlarda başkente Nursultan diye hitap edilmemeye başlandığı gündeme geldi. Gazeteci Toleukhanova sözkonusu iddiayı "Orda.KZ baş editörü, Nazarbayev ve kızlarının ülkeyi terk ettiğine dair bilgileri olduğunu, ülkede sadece Bolat Nazarbayev'in kaldığını söylüyor. Ayrıca Orda, resmi makamların başkente 'Nur-Sultan' demeyi bıraktığını belirtiyor" şeklinde paylaştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı