Habertürk TV’de Kübra Par’ın ayrılığının arkası! Başını yakan o söz…

Habertürk TV’den ayrılan Kübra Par’ın ayrılığının perde arkasıyla ilgili yeni iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Par ayrılmamış kovulmuş, Par’ın başını yakan söz ise 'siyaseti dizayn ediyoruz' olmuş!

GÜNDEM 10.06.2023, 14:35
7
Habertürk TV’de Kübra Par’ın ayrılığının arkası! Başını yakan o söz…
Habertürk TV’de istifa ve ayrılıkların ardı arkası kesilmezken Ciner Medya Grubu koridorlarında yaşananlar da bir bir ortaya çıkıyor. 11 yılın ardından Habertürk TV ile yolları ayıran ekran yüzü Kübra Par’ın ayrılığının arka planına ilişkin bir iddia gündeme geldi. 
14 Mayıs seçimleri sonrası Fatih Altaylı’nın istifası ile Habertürk’te başlayan ayrılıklara Kürşad Oğuz, Kübra Par ve son olarak Serap Belet katılmıştı. Kübra Par ayrılık gerekçesi olarak ‘başka bir kanalla anlaşma’ olarak sunmuştu fakat iddia o ki Par ayrılmadığı ‘kovuldu’ İddianın sahibi Keskin Kalem, Kübra Par’ın başını yakan ‘biz siyaseti dizayn ediyoruz’ sözleri oldu. 
‘Keskin Kalem’ mahlasının Kübra Par ayrılığının arka planına ilişkin haberde şu ifadelere yer verildi:
“Bu lafıyla Kübra Par kendisini ve dahası patronlarını hatta çalışma arkadaşlarını tehlikeye attı dedim. Sonunda beklenen oldu, her ne kadar istifa ettim dese de Kübra Par kovuldu. Aslında büyük bir özgüvenle 6’lı masanın dağıldığı günlerde, ‘biz siyaseti dizayn ediyoruz’ dediği gece, gazetecilikten uzaklaşıp, çalıştığı yayın kuruluşunu zor durumda bıraktığı gecenin sabahında gönderilmeliydi. Ancak Kübra Par iyi bir nüfuz ticaretçisi. Ankara’da kurduğunu iddia ettiği çapraşık ilişkiler ‘sayesinde’ kendine iyi bir yer edindi. Ben olayın gazetecilik kısmına döneyim. Habertürk’ün tepe ismi Kenan Tekdağ, Kübra Par’ın iddia ettiği derin ilişkilerinden korkarak, bir süre, Par’a sahip çıktı satış sürecinin başlamasının ardından. Öyle ki bendeniz köşelerinin elinden alındığını iddia ettikten sonra, Habertürk köşe yazarları birer süper star edasıyla medyamızın köhnemiş peçetecisi Ertuğrul Özkök’e demeçler verdiler.
Par o çok önemli demecinde ekranda görevine devam edeceğini siyasi yazılarına da her an geri dönebileceğini söylemişti. Yani Kübra Par Habertürk’te kalacağından çok emindi! Belli ki Ankara’ya bazı telefonlar açıyordu. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Çünkü keskin kulaklarıma gelenlere göre, Habertürk yönetimi her ne kadar Cengiz’lere satış olmayacak dese de, Ankara’dan satış baskısı sürüyor.
Baskı arttıkça da, Tekdağ, ‘yük’ atıyor. Tabii Ankara’dan edindiğim duyumlar şöyle: Tekdağ daha evvel kanalda Ankara’yı kızdıran ne olsa, ihaleyi yöneticilerine- çalışanlarına atmakta ve kendi konumunu korumakta mahir bir isim. Bunca yıl, AK Parti’de bazı çevrelerde yakın ilişkilerini de bozulmadan sürdürmeye devam etti. Ancak Ankara artık bu taktiği amiyane tabirle ‘yemiyor.’ Herkes Kübra Par’a gelen özgüvenin ve açılan alanın sorumlusunun Tekdağ olduğunu biliyor. Ve yayın politikasını belirleyen tek ismin- yayın yönetmenleriyle beraber- o olduğunu. E peki sorarlar… Herkes kovuluyor da, o yayınları yapan, politikayı belirleyen yayın yönetmenleri neden hala koltuğunda? Neden fatura sadece ekran yüzlerine, köşe yazarlarına ve ara kademe yöneticilere kesiliyor? Bu ekran yüzleri, bu yayınları yaparken yayın yönetmeni armut mu topluyordu? Bu yazıları giren yayın yönetmeni, camdan dışarıyı mı seyrediyordu? İşte adaletsizlik burada başlıyor yoldaşlar…”

Habertürk TV’de Kübra Par depremi! Gece yarısı veda etti
Kübra Par Habertürk’ten istifa etmişti! Anlaştığı kanal ortaya çıktı
Habertürk TV’de deprem sürüyor! Bir ekran yüzü ile daha yollar ayrıldı
Habertürk yazarları 5 gündür neden yazmıyor? Koridorlarda konuşulanlar
Habertürk TV’de Kürşad Oğuz depremi! Yollar ayrıldı, program sona erdi
Fatih Portakal’dan Habertürk bombası! Boşaltılıyor birkaç güne duyarız

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı