Habertürk TV’de sürpriz ayrılık! Ünlü ekran yüzü 23 yıl sonra veda etti

Habertürk TV’de 23 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan ünlü ekran yüzü bugün son yayını ile kanala veda ettiğini duyurdu. Afşin Yurdakul veda konuşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

GÜNDEM 08.09.2023, 20:45
4
Habertürk TV’de sürpriz ayrılık! Ünlü ekran yüzü 23 yıl sonra veda etti
Ciner Yayın Holding’e ait Habertürk TV’de HT360 programının sunuculuğunu üstlenen Afşin Yurdakul kanala veda ettiğini duyurdu. 
Afşin Yurdakul 2003 yılından bu yana Habertürk TV’de kamera önünde ve arkasında çeşitli görevlerde bulundu. 
Sunucu Afşin Yurdakul son yayında yaptığı veda konuşmasında ise izleyicilerini duygulandırdı. Yurdakul, “Bu meslek yani gazetecilik büyük bir kıskaçta. Demokrasi olmadan, hukukun üstünlüğü olmadan, ifade özgürlüğü el üstünde tutulmadan da nefes alamaz. Nefes aldırmak da hepimizin görevi bu ülkede. Dünyanın bu kritik zamanında ülkeme de hakkıyla demokrasi, adalet, refah ve ferahlık diliyorum. Türkiye'nin bütün renkleri bütün renklerine emanet olsun.” dedi. 
Yurdakul yeni adresinin neresi olacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Yurdakul, Habertürk TV’ye şu ifadelerle veda etti:
“Yayının sonuna geldik. Bugün bir anonsum var değerli izleyiciler. Benim için duygulu olacak. O yüzden anlayışınızı da rica ediyorum. 2013 yılından beri kamera önünde ve arkasında farklı görevlerde bulunduğum Habertürk ekranında bugün son yayınım. 10 yıl çok uzun bir süre. Dış haber müdürü olarak görev yaptığım yıllarda Arap ayaklanmaları, Suriye savaşı, göç krizi, sonrasında darbe girişimi, sınır ötesi operasyonlar, seçimler, referandumlar, ekonomik darboğaz, Avrupa'nın göbeğinde bir savaş, dünyayı sarsan bir salgın yani bu ekrandayken hep krizlerle boğuştuk diyebilirim. Bu 10 yılda bu ekranda hep sakin ve bilgi temelli tüm görüşlere saygılı, mesafeli, empatiyi önceleyen, Türkiye'yi önceleyen, dünyada olan biteni titizlikle vurgulayan yayınlara imza atmaya gayret ettim. Bu programda özgün ve samimi bir alan tutturmaya çabaladım bu süre içerisinde. Bu alanı kollayan ve desteğini daima hissettiren CİNER Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'a, yayın yönetmenimiz Mehmet Yeşilkaya'ya, kamera arkasında tüm birimlerde omuz omuza çalıştığımız tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Keza izleyicilerime büyük bir teşekkürüm var. Yıllar içerisinde sert eleştirileriniz hep kendimi geliştirmeme vesile oldu. Güzel sözleriniz de devam etmek için bütün koşullara rağmen cesaret bulmaya vesile oldu. Bana hep 'dünyada en iyisi neredeyse git öğren sonra da gel ülkende hizmet et evladım' diyen rahmetli anneme ve canım babama yani aileme teşekkür ediyorum. Veda etmeden de şunu söylemeyi bir borç biliyorum. Bu meslek yani gazetecilik büyük bir kıskaçta. Demokrasi olmadan, hukukun üstünlüğü olmadan, ifade özgürlüğü el üstünde tutulmadan da nefes alamaz. Nefes aldırmak da hepimizin görevi bu ülkede. Dünyanın bu kritik zamanında ülkeme de hakkıyla demokrasi, adalet, refah ve ferahlık diliyorum. Türkiye'nin bütün renkleri bütün renklerine emanet olsun. HT360'tan son kez iyi akşamlar. Allah'a ısmarladık.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
Namaz Vakti 01 Ekim 2023
İmsak 05:07
Güneş 06:26
Öğle 12:34
İkindi 15:54
Akşam 18:31
Yatsı 19:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı