Hafize Gaye Erkan kimdir?

9 Haziran 2023 tarihi itibariyle Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan kaç yaşında, aslen nerelidir? İşte Hafize Gaye Erkan detayları...

GÜNDEM 09.06.2023, 01:30
27
Hafize Gaye Erkan kimdir?
Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı olarak görevlendirildi. Hafize Gaye Erkan'ın ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. Hafize Gaye Erkan eski First Republic Bank Eş CEO’su olarak görev yapmıştır. Peki, Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan kaç yaşında, aslen nerelidir? İşte Hafize Gaye Erkan detayları...
Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında dünyaya geldi. Türk ekonomist ve mühendis.
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti ve orada finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Bazı ekonomi dergileri tarafından dikkat çeken genç ekonomistler arasında gösterildi.
Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu ve üniversite sınavında derece yaparak 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne girdi. Bölümünü birincilikle tamamladı ve ardından Princeton Üniversitesi'nden kabul edilerek yurt dışına taşındı. Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi. Bu sayede ülkedeki "en genç finans profesörü" unvanını elde etmiş oldu.
Daha sonra Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamladı.
Goldman Sachs'ta Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanı olarak görev alan Erkan, 2014 yılında iş teklifi aldığı First Republic Bank'ta yaklaşık 8 yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi farklı görevler üstlendi. Erkan, 2021 yılında ise First Republic Bank’ın Eş-CEO'su oldu.
ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.’da da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yapan Erkan, son olarak küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.
Hafize Gaye Erkan evlidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı