Son Dakika

Hakan Fidan, İsveç'li mevkidaşıyla İsveç'in NATO üyeliğini görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile telefonda görüştü.

DÜNYA 07.06.2023, 22:50
1
Hakan Fidan, İsveç'li mevkidaşıyla İsveç'in NATO üyeliğini görüştü
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede; “Bakan Fidan görüşmede ayrıca, İsveç’in NATO üyeliği için somut adımlar atılması gerektiğini vurgulamıştır. İki Bakan, Daimi Ortak Mekanizma toplantısı sonrasında yeniden temas etmek üzere mutabakata varmışlardır” denildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile bugün telefonda görüştü. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre; Billström mevkidaşı Bakan Hakan Fidan’ı görevi nedeniyle tebrik etti.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirme şöyle:
" Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile bugün (7 Haziran) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede mevkidaşı Bakan Fidan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik etmiştir. Bakan Fidan görüşmede ayrıca, İsveç’in NATO üyeliği için somut adımlar atılması gerektiğini vurgulamıştır. İki Bakan, Daimi Ortak Mekanizma toplantısı sonrasında yeniden temas etmek üzere mutabakata varmışlardır."

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede ayrıca, Bakan Fidan’ın Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdiği her iki bakanın da Fidan’ı arayarak yeni görevi nedeniyle tebrik ettikleri belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı