“Hakkın hatırını yere düşürmeyen gazetecilerimiz teşekkür ediyorum”

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle tebrik mesajı yayımlandı.

GÜNDEM 11.01.2023, 04:35
“Hakkın hatırını yere düşürmeyen gazetecilerimiz teşekkür ediyorum”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle tebrik mesajları yayınlanmaya devam ediyor. Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Şule Rıdvanoğlu tarafından da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde özel bir mesaj yayımlandı. Gazeteciliğin tüm dünya için önemli olduğunu ve toplumun gazetecilerin yaptığı işe ihtiyacı olduğuna dikkat çekilen mesajda, ‘basın özgürlüğü’ konusunun da altı çizildi.  ‘Basın meslek yasasının’ gerekliliğine de vurgu yapılan mesajda Zeynep Şule Rıdvanoğlu, tüm gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle tebrik etti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda, gazetecilik ve dördüncü güç konusuna değinen Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Şule Rıdvanoğlu, “Bilindiği üzere devlet yönetiminde yasama, yürütme ve yargı ile birlikte bugün medya dördüncü güç konumundadır. Bu kuvvetler devlete, millete ve bireye hizmet etmek için vardır. Bunlar bir kişiyi aklamak, bir gruba hizmet etmek ya da hükümeti destekleyen haberleri yapmak anlamı taşımamaktadır. Bu güçlerden özellikle basın EYT’lilere, KYK’lılara, kredi mağduru öğrencilere, borç batağına sürüklenmiş esnafa, evine ekmek götürmeye çalışan işçiye ve işini hakkıyla yapıp lakin hak ettiğini alamayan memuruna bilgi aktarmak üzere vardır. Medya yandaş ve muhalif diye ayrılamaz. Medya haber ve bilgi vermek içindir ama bugün hükümetin medyaya ya bendensin, değilsen kapatırım mantığıyla hareket etmesi başta basına ve halkına büyük haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Zeynep Şule Rıdvanoğlu, mesajın devamında ‘basın özgürlüğü’ vurgusu yaparak, “Türkiye’de ne yazık ki son dönemde hukukun üstünlüğü ve fikir özgürlüğü kaybolan bir hatıra hükmündedir. Dolayısıyla bugün ülkemizde adalet ve basın özgürlüğü rafa kaldırılmış durumdadır. Bu durumda, Türkiye’nin son dönem basın özgürlüğü karnesinin çok kötü olduğu görülmektedir. Ayrıca siyasi iktidarların kendilerini desteklemeyen medya kuruluşlarını, bir nevi cezalandırma yöntemi olan kamu kurum ve kuruluşlarının reklam vermeme uygulaması bulunmaktadır. Gazeteciler ve medya mensupları ise bu koşullar altında patronlarından ve siyasi otoritelerden çekindikleri için kendilerine otosansür uygulamaktadır. Medya mensupları ve basın çalışanları siyasi ve dünya görüşü ayrılıklarından dolayı birlik olamamakta ve kendilerine yapılan haksızlıklarda birlikte hareket edememektedir” açıklamalarında bulundu.

‘Basın meslek yasası’ konusuna da değinen Başkan Rıdvanoğlu, “Basın sektöründe çalışan emekçilerimiz bir meslek yasasına sahip olmamanın ve haklarını arama noktasında sendikalaşma önündeki engellerin zorluğuyla tek başlarına mücadele etmektedir. Eleştirilerin sesinin kısılması ve halkın haber alma hakkının engellemesi hiçbir şekilde Türkiye’nin lehine değildir. Bununla birlikte milletimizin talep ve beklentileri de o derece hükümete ve devlete yansıyacaktır. Dolayısıyla medya ve özellikle gazeteciler, sizler sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam ettikçe demokrasimiz güçlenmeye devam edecektir. Bu vesileyle Hakk’ın hatırını yere düşürmeyen ve bütün baskılara, yıldırmalara ve cezalara rağmen haberin ve bilginin kaynağı olmaya devam eden tüm gazetecilerimize teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını noktaladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı