Halil Falyalı cinayetinde çarpıcı iddia! Delilleri polis yerleştirdi

KKTC'de Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın  öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması İstanbul'da yapıldı. Tutuklu sanık Mustafa Söylemez savunmasında çarpıcı bir iddiada bulundu.

GÜNDEM 06.10.2022, 16:50
3
Halil Falyalı cinayetinde çarpıcı iddia! Delilleri polis yerleştirdi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 8 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şoförü Murat Demirtaş ile birlikte hayatını kaybeden otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı cinayetine ilişkin aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 5’i tutuklu 6 sanık hakkında İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Tutuklu sanık Mustafa Söylemez savunmasında, suç delillerini Kıbrıs’ta kiraladığı aracın içine polisin yerleştirdiğini iddia ederek, “O aracı ben 5 günlüğüne kiraladım. Su şişesinde benim DNA’m çıkabilir. Bu, nasıl suç delili olarak değerlendiriliyor? Eldiveni oraya polis koymuştur, atış artığını da.” dedi.
Duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ender Yıldız ile Cengiz Şener jandarma eşliğinde getirilirken Mehmet Faysal Söylemez, Mustafa Söylemez ve Abdurrahman Çelik, bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Metis Süs ise silahla vurulması nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Mahkemede savunma yapan tutuklu sanık Mustafa Söylemez, “Örgüt kurma suçunu işlemedim. Ne yönettim ne de örgütümün üyesi vardır. Hiç tanımadığım insanlarla nasıl örgüt kurabilirim. Bu sanıkları sadece adliyenin nezaretinde gördüm. Abimi ve Metin Süs’ü tanırım sadece. Hiç kimseyi öldürmedim, kimseyi öldürmesi için azmettirmedim, yardımcı olmadım. Sanırım Kıbrıs polisi yoğun baskı altında kalmış. Gerçek faali bulmak uzun süreceğinden alelacele bu yolu seçtiler. Baktılar sabıkalılar, suçu yıkmak için beni seçtiler” dedi.

Kıbrıs’ta kiraladığı aracın içinde çok sayıda eldiven, atış artığı ve su şişesinde parmak izinin bulunduğu iddiasına karşı savunma yapan Mustafa Söylemez ise şunları söyledi:

Diğer tutuklu sanıklardan Mehmet Faysal Söylemez ise “Sanıklardan sadece Mustafa Söylemez’i, kardeşim olması sebebiyle tanırım. Suçlarımı kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” diye savunma yaptı.
Mahkemeye katılan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, Halil Falyalı’nın öldürülmesine ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren dosyaların onaylı bir örneğinin KKTC adli makamlarından istenmesine ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda konuya ilişkin devam eden soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı 15 Aralık 2022 tarihine erteledi.

İddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek’ suçundan 5’er yıldan 12'şer yıla kadar hapisleri talep ediliyor.

Şüpheliler Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs ve Ender Yıldız'ın ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım’ ve ‘suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak’ suçlarından 32 yıl 6’şar aydan 46'şar yıla kadar hapisleri isteniyor.
“O aracı ben 5 günlüğüne kiraladım. Orada usul öyledir. Havalimanı’na varınca aracı orda bırakırsınız. Su şişesinde benim DNA’m çıkabilir. Bu, nasıl suç delili olarak değerlendiriliyor? Eldiveni oraya polis koymuştur, atış artığını da. Birçok kontrolden geçtim araçla. Eğer böyle eldiven olsaydı polisler kör müydü, kontrolde görmeyecekler miydi? Bu eldiven falan sahte deliller. Bu suçun bana yıkılmasının ana sebebi, sabıka kaydım ve GBT kaydımdır. Kıbrıs polisi son 2 senedir Türk vatandaşlarının GBT’lerini görebiliyor; baktılar kim var, ben varım, bana yıktılar. Bunlar çok zengin. Bunlardan para koparmak için yalancı tanık tutulmuş. Halil Falyalı’yı hayatımda hiç görmedim. Telefonda dahi görüşmedim. Kıbrıs’ta bir başbakan, seks görüntülerinin sızdırılmasıyla düşürüldü. Bu seks görüntülerini Halil Falyalı’nın servis ettiğini herkes konuşuyor Kıbrıs’ta.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı