Halk belirsizlikten şikâyetçi

Millî Gazete, ülkemizi derinden sarsan depremlerin yaşandığı bölgedeki gelişmeleri aktarmaya devam ediyor.

GÜNDEM 25.02.2023, 04:35
3
Halk belirsizlikten şikâyetçi
Türkiye’yi derinden etkileyen afetlerin Gaziantep’teki etkilerine yerinde şahit olan Millî Gazete, vatandaşların dertlerini dinledi, önemli detaylara ulaştı. Yüzde seksen beşi yıkılan Nurdağı’nda yaralar sarılmaya çalışılırken İslâhiye halkı ise belirsizlikten şikâyet ediyor. Nurdağı’nın tamamen yıkılıp yeni baştan inşa edileceğini hatırlatan vatandaşlar, hükümetten İslâhiye’nin geleceğine dair belirsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyor.
Ülkemizi yasa boğan depremlerin ardından yaşanan gelişmeleri afet bölgesinden aktaran Millî Gazete, Gaziantep’te vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği alanlardan olan Nurdağı ve İslâhiye’ye giden gazetemiz, yaşananlara yerinde şahit oldu. Millî Gazete’nin ilk durağı Gaziantep merkez olurken sonrasında yüzde seksen beşi yıkıma uğrayan Nurdağı ile yarısından fazlasında hasar bulunan İslâhiye’yi de gözlemledik.

Nurdağı ve İslâhiye’ye kıyasla az sayıda yıkım olsa da Gaziantep merkezde de depremin şiddetli etkileri görülebiliyor. Depremin Gaziantep merkezdeki etkisine dair konuştuğumuz bir vatandaşın “Sadece Gaziantep’de geçtiğimiz yıllarda Elâzığ’da yaşanan depremde yıkılan binadan daha fazla yapı yıkıldı” sözleri, kentte yaşananları özetliyor. Civar şehirlerde yakını bulunan çok sayıda insanın Gaziantep merkezden ayrıldığı belirtilirken şehirde kalanlar da büyük bir korku içerisinde yaşıyor. Her şeye rağmen yaşamın devam ettiği Gaziantep merkezde insanlar, depremin psikolojik etkilerinin zayıflayacağı günü iple çekiyor.

Millî Gazete’nin Gaziantep’teki ikinci durağı depremin yoğun şekilde etkilediği alanlar arasında yer alan Nurdağı oldu. Bölgede yaşanan felaketin etkileri çıplak gözle çok net bir şekilde görülürken edindiğimiz bilgilere göre Nurdağı’nın yüzde 85’i yıkıldı. Felaketi yaşayan Nurdağı’nda kamu binaları dahi ciddi hasar görmüş bir halde bulunuyor. Bölgede her şeye rağmen kaymakam, belediye başkanı ve diğer devlet yetkilileri çalışmalarını sürdürüyor. Genel anlamda çadır probleminin çözüldüğü Nurdağı’nda konteyner ve çadır kentler kurulmuş bir halde bulunuyor. Tamamı yıkılıp yeni baştan inşa edilecek olan Nurdağı’nda sivil toplum kuruluşları da çalışmalarına devam ediyor.

İslâhiye’de depremzedelerle bir araya gelen Millî Gazete, vatandaşların sorunlarını dinledi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, İslâhiye’nin geleceğine dair belirsizlikten şikâyet etti. Nurdağı’nın tamamen yıkılıp yeni baştan inşa edileceğini hatırlatan vatandaşlar, hükümetten İslâhiye’nin geleceğine dair belirsizliğin ortadan kaldırılmasını istedi. Yarısından fazlası hasara uğrayan İslâhiye’de gerek devlet gerekse STK’ların çalışmaları devam etse de bölgede hâlâ ciddi eksiklikler mevcut.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı