Halk istedi, Parlamento uyguladı! Siyonist Rejimi ayağa düşürdüler!

Siyahlara karşı beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı Apartheid rejiminin 46 yıllık iktidarını deviren Güney Afrikalılar, İsrail ırkçılığına karşı mücadele eden Filistin halkına desteğini sürdürüyor.

DÜNYA 09.03.2023, 04:35
Halk istedi, Parlamento uyguladı! Siyonist Rejimi ayağa düşürdüler!
Halkın taleplerini ciddiye alan Güney Afrika Parlamentosu, Siyonist İsrail rejimiyle diplomatik ilişkilerini en alt seviyeye indirme kararı aldı.
İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Siyonist İsrail terörü tüm acımasızlığı ile sürerken, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla Güney Afrika Parlamentosu’ndan kritik bir karar çıktı. Güney Afrika Parlamentosu, İsrail’deki Güney Afrika Büyükelçiliği’nin diplomatik derecesini en alt seviyeye düşürme kararı aldı. Güney Afrika’nın Filistin’e destek verdiği bu anlamlı karar Brezilya hükümetinin geçtiğimiz Ocak ayında aldığı kararı hatırlattı. Müslüman ülkelerin liderlerinin İsrail’e büyükelçi atama yarışına girdiği bir dönemde Güney Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya, Filistin mücadelesine desteğini göstermek için İsrail Büyükelçisi Gerson Ferentes’i görevden almıştı.

1948-1994 yılları arasında, siyahlara karşı beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı Apartheid rejiminin baskısı altında kalan Güney Afrika halkı, İsrail ırkçılığına maruz kalan Filistin halkına destek olmaya devam ediyor. Gerek siyasi kurumları, gerek halkı, gerekse sivil toplum kuruluşları ile Filistin mücadelesi ile bütünleşmiş durumda olan Güney Afrikalılar, Siyonist İsrail zulmüne karşı her fırsatta tepkilerini göstermekten geri kalmıyorlar. Güney Afrika’da birçok sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti, yıl içerisinde Filistin’e destek amacıyla onlarca miting ve protesto gösterisi tertip ediyor. Güney Afrikalı insan hakları savunucuları ise, yıllardır İsrail rejiminin Filistin halkı üzerinde Apartheid rejimine muadil uygulamalarda bulunduğunu ilan ediyorlar.

Halkın Filistin konusundaki tepkilerini kulak ardı etmeyen Güney Afrika Parlamentosu, geçtiğimiz gün Filistin halkıyla dayanışma amacıyla kritik bir karara imza attı. Ulusal Özgürlük Partisi’nin (NFP) teklifini oylayan Güney Afrika Parlamentosu, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi’nin (ANC) de desteğiyle İsrail’deki büyükelçiliğin temsil düzeyinin en alt seviyeye düşürülmesine karar verdi. Diplomatik açıdan İsrail’i küçük düşüren bu karar, Güney Afrika halkı tarafından sevinçle karşılanırken, Filistin cephesinde de moral sebebi oldu.

Güney Afrika Parlamentosu’nda yalnızca iki sandalyeye sahip olan Ulusal Özgürlük Partisi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi de dâhil olmak üzere diğer partilere destekleri için teşekkür etti. NFP’nin açıklamasında, “İsrail devleti, Filistinlilerin yerinden edilmesi, öldürülmesi ve sakat bırakılması ile inşa edildi. İsrail rejimi, iktidarı ellerinde tutmak için, Filistinlileri baskılamak ve yönetmek için Apartheid’i tesis etti. Güney Afrikalılar olarak Filistin halkı üzerinde Apartheid uygulanırken seyirci kalmayı reddediyoruz. Bu, Apartheid karşıtı lider Nelson Mandela tarafından desteklenecek bir harekettir. Bu an, Mandela’nın gurur duyacağı bir andır. Mandela her zaman Filistinlilerin özgürlüğü olmadan bizim özgürlüğümüzün de eksik olduğunu söylerdi” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında benzeri görülmemiş bir şiddet dönemi yaşanıyor. Siyonist başı Binyamin Netanyahu’nun yeniden başbakan seçilmesiyle şiddetin dozunu daha da artıran Siyonist rejim, özellikle Nablus ve Cenin bölgelerinde Filistin halkı üzerinde tam anlamıyla bir katliam serisi gerçekleştiriyor. İslam ülkelerinin gereken tepkiyi veremediği, aksiyon alamadığı ve Siyonist rejime karşı beklenen yaptırımları hayata geçiremediği Filistin cephesinde direniş tüm sıcaklığıyla sürerken, İsrail zulmünü durdurmak için bir güç ittifakı kurulmasının zorunluluğu her geçen gün kendini daha da açık bir şekilde gösteriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı