Son Dakika

Hande Fırat: MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz

Hande Fırat, "MHP’nin yeni bir açılım, HDP’ye farklı bir bakış açısının geleceği yönünde bir endişesi yok. MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz" dedi.

GÜNDEM 08.11.2022, 08:00
1
Hande Fırat: MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz
Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, AK Parti’nin HDP’ye gerçekleştirdiği anayasa ziyaretinin ardından kulislerde konuşulanları köşe yazısına taşıdı.
Fırat, bugünkü köşe yazısında AK Partili isimler ile yaptığı görüşmelerin ardından izlenimlerini şu ifadelerle aktardı:
Fırat, MHP cephesindeki havayı da şu ifadelerle paylaştı:
AK Parti, HDP ile ilk kez görüşmüyor. TBMM’de her salı bir araya geliniyor.  Bu görüşme teknik bir görüşmeydi. TBMM çatısı altında yapıldı. Mesele herkesi ilgilendiren başörtüsü ile ilgili düzenlemede TBMM çatısı altındaki her parti ile görüşmek önemlidir. AK Parti HDP ile dışarıda ya da genel merkezlerinde görüşmedi, görüşmez. AK Parti’nin HDP’ye bakış açısı net. Teröre göz kırpmak yok. HDP’nin terörle iltisakı olduğu konusunda AK Parti yönetiminin bakış açısında bir değişiklik yok. MHP ile atılan, atılacak tüm adımları görüşüyoruz. Bir kriz yok. Bilgilendirmeler konunun durumuna göre farklı seviyelerde yapılabiliyor. Bu ziyaretin tartışılmasına AK Parti içinden yapılan farklı açıklamalar neden oldu. Bazı AK Partililer konuyu farklı yönlere getirdi. Bir anlamda onların açıklamaları krize kapı açtı.
MHP çok da sorun haline getirmiyor. CHP ile HDP’nin bir olduğunu düşünen MHP’ye göre, CHP’ye giden AK Parti’nin HDP’ye gitmesi yadırganmıyor. MHP’nin yeni bir açılım, HDP’ye farklı bir bakış açısının geleceği yönünde bir endişesi yok. MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz. MHP, HDP konusundaki yıllardır süren tavrını aynı kararlılıkla yürütüyor. Kısacası MHP’nin HDP’ye gitmesi, konuşması gibi bir gündemi söz konusu bile değil. AK Parti’nin gidişine ise müdahale etmek gibi bir düşünceleri yok. Bunu AK Parti’nin bir partisel ziyareti olarak görmeyi tercih ediyorlar. Ancak yine de ilişkilerde özenin altı çiziliyor. AK Parti’nin bu hamlesinin ve parti içinden yapılan farklı açıklamaların, muhalefet tarafından eleştirilmesinin kaçınılmaz olduğu da belirtiliyor. Tüm bunlara rağmen içeriden ya da dışarıdan Cumhur İttifakı’na zarar vermek isteyen bazı isimlerin bu durumu kullanmasına da müsaade edilmeyecek. Yani MHP’ye göre Cumhur İttifakı’nın arası bozulsun diye uğraşanlara prim verilmeyecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı