Hande Fırat'tan vekil olmak isteyen valiye: Hiç mi vicdanın sızlamadı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyen resmi görevliler istifa etmeye başladı. Depremde büyük bir felaket yaşayan Hatay'da Vali Rahmi Doğan da istifa edenler arasında.

GÜNDEM 17.03.2023, 08:45
2
Hande Fırat'tan vekil olmak isteyen valiye: Hiç mi vicdanın sızlamadı
Hürriyet gazetesi yazarı Hamde Fırat,  Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın seçimlerde AKP'den milletvekili adaylığı için istifa etmesini köşesine taşıdı.
Bugünkü yazısının "Hatay Valisi'nin vicdanı" başlıklı bölümünde Vali Rahmi Doğan'ın milletvekilliği için istifa etmesine tepki gösteren Hande Fırat, "Hatay’a şu ya da bu sebepten zor ulaşıldı. O acıyı yaşayan Hatay Valisi Rahmi Doğan ise 38 gün dayanabildi. Oysa değil 38 gün, 338 gün orada kalıp felaketi yaşamış bir ilin en yetkili idari amiri olarak felaketi yaşayanların yanında olmalıydı. Vekil olmak daha mı önemli? Böyle bir zamanda vekil olmak için görevinden istifa etmekten, hatta bir de vekil olarak istediği ili açıklamaktan dolayı hiç mi vicdanı sızlamadı?" dedi.
İşte Hande Fırat'ın yazısı şu şekilde:
" Deprem felaketinin ardından Hatay adeta yok oldu. Felaketin ikinci gününde Hatay’daydım. Hatay’da bulunan tek bir yetkiliye ulaşamadım. Bir yanda insanlara yardım etmeye çalışıp diğer yanda gördüklerimi çekerek paylaştım ki, “İkinci gün Hatay’da çok az sayıda ekip var, buradaki yardım çığlığı duyulsun” istedim. Hatay’a şu ya da bu sebepten zor ulaşıldı. O acıyı yaşayan Hatay Valisi Rahmi Doğan ise 38 gün dayanabildi. Oysa değil 38 gün, 338 gün orada kalıp felaketi yaşamış bir ilin en yetkili idari amiri olarak felaketi yaşayanların yanında olmalıydı. Vekil olmak daha mı önemli? Böyle bir zamanda vekil olmak için görevinden istifa etmekten, hatta bir de vekil olarak istediği ili açıklamaktan dolayı hiç mi vicdanı sızlamadı?
Afet yönetmeliğinde şöyle diyor: “Afetin meydana gelmesinden itibaren, alınması gereken her türlü acil tedbirlerin alınmasından ve acil yardımların bir emir beklemeden yapılmasından afetin meydana geldiği yerin mülki amiri sorumludur.” Yani vali... Kusura bakmasın Rahmi Doğan... Ancak onun adına benim vicdanım sızladı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı