Hanefi Avcı'dan Sedat Peker yorumu: Birileri mi konuşturuyor?

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, açıklamalarıyla Türkiye'yi derinden etkileyen Sedat Peker’in videolar üzerinden yaptığı açıklamalarının arka planını anlattı.

GÜNDEM 31.05.2021, 10:55
7
Hanefi Avcı'dan Sedat Peker yorumu: Birileri mi konuşturuyor?
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Sedat Peker'in YouTube'dan yayınladığı videolara dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Avcı, "Bu kişinin başka birileri tarafından yönlendirilme, konuşturulma ihtimalinin çok zayıf olduğu kanaatindeyim. Niye? Süre çok kısa bir defa. Yani kavganın başlamasıyla bu kişinin itiraflara başlaması arası süre çok kısa ve bu kişi sürekli ülke değiştiriyor" dedi.
Peker’in bu kadar kızmasının arkasında, nisan ayında onun Türkiye’ye dönebilmesine imkân sağlanacağına dair verilmiş sözde durulmamasının çok ötesinde bir sebep olduğunu düşündüğünü belirten Avcı, “Onu ben önümüzdeki günlerde biraz daha anlayacağımız kanaatindeyim” dedi.
Susurluk olayı ve yurt dışındaki Ermenilere yönelik olaylarda görüldüğü gibi, geçmişte devletin güvenlik ve istihbarat kurumlarının yer altı dünyasının isimleriyle irtibat kurduklarının görüldüğünü belirten Avcı, ayrıca bugün de Peker’in siyasetçilerle irtibatının görüldüğünü dile getirdi.
Sedat Peker'in AKP'ye yakın olduğu dönemde verdiği bazı mesajların iktidarın hoşuna gittiğini kaydeden Avcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Burada bu siyaset, bu insanlar üzerinden kendi muhalefetini susturma, kendi muhalefetine gözdağı verme, kendi muhalefeti üzerinde bir etkileşim yapmayı deniyor. Belki bu daha çok başlangıç ama gördüğümüz ilişkinin şeyinde bu var. Geçmişte ilişki varmış ama geçmişteki ilişki, karşılıklı biraz menfaat temini gibi ama biraz daha böyle gizlilik ortaya çıkmamış. Ama son dönem Sedat Peker’in ilişkilerine baktığınız zaman, işte bazı insanlara gözdağı vermesi, bazı mitingler yapması, bazı yerlerdeki konuşmalarıyla AK Parti iktidarının hoşuna gitti. Onun verdiği gözdağı, onların hoşuna gitti; çünkü onların kendi politikalarını doğruluyordu. İşin tam bir vahameti ve yanlışlığı da bu noktada diye ben de düşünüyorum.”
Peker'in iktidar kanadında birtakım isimleri hedef alması konusunda da değerlendirmeler yapan Avcı, “Bu kişi, mevcut iktidarla çok iyi anlaşan, onun temalarını işleyen, o konuşan bir kişiydi. Ne oldu da hangi hesap, hangi olaylar bu işi ters çevirdi, karşı karşıya gelindi? Burada sorun bence bu. Şimdi biz bu sorunun tam ilk kavganın başlangıç sebebini tam yüzde yüz çözmediğimiz için burada bir soru işareti var; ama şu var: Bu kişinin başka birileri tarafından yönlendirilme, konuşturulma ihtimalinin çok zayıf olduğu kanaatindeyim. Niye? Süre çok kısa bir defa. Yani kavganın başlamasıyla bu kişinin itiraflara başlaması arası süre çok kısa ve bu kişi sürekli ülke değiştiriyor. Bu kadar kısa sürede bu kişiyi alacaksınız, yönlendireceksiniz. Böyle bir imkânı yok" dedi.
Peker yurt dışına çıkış meselesinin ardından önemli br planlamanın olabileceğini ifade eden Avcı, “Şu anda açıkladığı bir olay var, 'Bana git dediler, ben bir süre içinde kalacaktım, sonra Türkiye’ye geri dönecektim; ama sonra bu sözü verenler bu sözünde durmadı. Benim arkamda benim aleyhime operasyon yapıldı' diyor. Ama ben, bunun da üstünde bir şey olacağı kanaatindeyim. Bu kadar, daha sade değil. Bunun biraz daha fevkinde bir şey var. Yani bu kişiye karşı yapılmış, verilen söz tutulmayan, çok daha büyük bir şey var. Bunu rahatsız eden, bunu kırıp döken bir şey var. Onu ben önümüzdeki günlerde biraz daha anlayacağımız kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı