Son Dakika

Hani evlerimizi koruyacaktınız?

Manavgat’ta bulunan Gebece, Aksaz, Karaöz ile civar köy ve mahalleler yangın nedeniyle tahliye edilirken, bölge adeta küle döndü.

GÜNDEM 01.08.2021, 04:35
8
Hani evlerimizi koruyacaktınız?
Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Evimizi, tarlamızı, hayvanlarımızı bıraktık. Hiçbir şeyimizi almamıza müsaade etmediler. ‘Onlar bize emanet’ dediler. Ama her şeyimiz yandı. Bu nasıl koruma? Evlerimizi terk etmeseydik yangın bu kadar büyümezdi” diyerek tepki gösterdi.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayan orman yangını halen daha kontrol altına alınamadı. Neredeyse her gün ilçenin farklı farklı noktalarında başlayan, aşırı sıcak ve rüzgarın etkisi ile yayılan yangınlar büyük mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. 30 Temmuz gecesi Manavgat’ın kuzeydoğusunda başlayan orman yangını kısa süre içinde Gebece, Aksaz, Karaöz ve civar köy ve mahallerini etkisi altına aldı. Onlarca ev ve ağılın küle döndüğü bölgelerde ise vatandaşlar yetkililere tepki gösterip, gazetemize dert yandı.

Orman yangınlarının başlaması üzerine köy ve mahallelerinden tahliye edildiklerini belirten vatandaşlar, “Evimizi, tarlamızı, hayvanlarımızı bıraktık. Hiçbir şeyimizi almamıza müsaade etmediler. ‘Onlar bize emanet’ dediler. Ama her şeyimiz yandı işte görüyorsunuz. Bu nasıl koruma? Biz evlerimizi terk etmeseydik yangın bu kadar büyümezdi” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Ahmet Sesli / Milli Gazete yangın bölgesinde

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı