Harkov'da Rusların işkence yaparak katlettiği siviller bulundu

Rus ordusunun işgal ettiği Ukrayna topraklarında masum sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

DÜNYA 12.09.2022, 17:15
2
Harkov'da Rusların işkence yaparak katlettiği siviller bulundu
Ukrayna ordusu 200 gündür Rusya'nın topraklarına yönelik işgal girişimine karşı koymaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günler de Rusya'nın işgalinde olan bölgelerin kurtarılması için Ukrayna ordusu karşı saldırılar başlattını açıklamış ve kısa sürede Rus savunma hattının 60 km kadar derinliğine inerek 30 dan fazla Rus işgali altındaki kenti kurtarmıştı.
O kurtarılan bölgelerden biri olan Harkov'da Rusların işgali altındayken işkence edilerek katledilen 4 Ukraynalı sivilin cenazesi bulundu.
Ölen sivillere ait cenazeler  Kharkiv bölgesindeki Zaliznychne köyünün boşaltılmasının ardından yerel halkın kolluk kuvvetlerine başvurarak, Rus askerlerinin diğer köylüleri öldürdüğünü bildirmesi ile ortaya çıktı.
Konuya dair açıklama yapan resmi yetkililer açıklamasında; "işkence izleri taşıyan dört ceset bulduk. Üçü çiftlik arazisine, bir diğeri ise köyün tren istasyonunun karşısındaki araziye gömülmüştü" ifadelerini kullandı.
Savaşın başlarında Rus ordusu yine işgal ettiği bir bölge olan Bucha da bine yakın sivili işkence ve tacavüzle katletmiş, olay dünya gündemini derinden sarsarak çok sayıda tepkiye neden olmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı