Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan içme suyu açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: "Analiz sonuçları çıkana kadar şebeke suları içme suyu olarak değil, sadece kullanma suyu olarak kullanılmalı."

GÜNDEM 04.03.2023, 22:10
1
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan içme suyu açıklaması
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda sosyal medyada gündem olan konunun şebekelerdeki su iletimine değil, hazır şişelenmiş ve damacana suyu olduğunu açıkladı. Kentte depremin en çok Antakya, Defne, Samandağ, Hassa ve Kırıkhan ilçelerini etkilediğini belirten Savaş, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (HATSU) depremin ardından birçok belediye ve kurumla ortak çalışarak tüm ilçelere şebeke üzerinden içme-kullanma suyu verdiğini ifade etti.
Savaş, altyapı hatlarında yapılan hasar tespit, bakım ve onarım çalışmalarının sonucunda kullanma suyunun şebekelere iletildiğini açıkladı. Antakya, Hassa, İskenderun, Samandağ, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde ise enkazdan kaynaklı su verilemeyen bölgelere sokak çeşmeleri ve HATSU Genel Müdürlüğü ile paydaşlarının su tankerleriyle kullanma suyu ulaştırıldığını söyledi.
Savaş, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğine göre iletilen suların 0,2 ile 0,5 ppm aralığında klorlanarak şebekeye verildiğini ve analizlerinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirtti. Analizlerde uygunluk durumunun rutin olarak takip edildiğini ve herhangi bir olumsuz sonuç çıkması durumunda ilgili kaynaktan su iletiminin durdurulduğunu ve kamuoyu ile paylaşıldığını da ekledi.
Savaş, depremin ardından yeraltı sularının içme suyu olarak kullanımına uygun olup olmadığıyla ilgili analiz çalışmalarının kapsamlı şekilde yapıldığını ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelindeki aktif olan su kaynaklarından numuneler alınarak analizler yapıldığını açıkladı. Şebekelerden iletilen suların analiz sonuçları çıkana kadar sadece kullanma suyu olarak kullanılması yönünde vatandaşlara tedbiren bilgilendirmeler ve uyarılar yapıldığını da belirtti.
Hatay genelinde yaklaşık 600 kuyudan, Karaçay ve Yayladağı İçme Suyu Arıtma tesislerinden ve Harbiye, Beşikligöl, Hıdırbey, Akçay, Eğricek, Bükünsuyu, Pınarbaşı, Avcılar, Haymaseki su kaynaklarından içme suyu temin edildi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı