“Hatt-ı Müstakîm” sanatseverlerle buluştu

Hattat Hasan Çelebi rehberliğinde hazırlanan ve 33 sanatçının emekleriyle oluşan ‘Hatt-ı Müstakîm’ isimli sergi Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde açıldı.

KÜLTÜR SANAT 23.09.2022, 07:30
5
“Hatt-ı Müstakîm” sanatseverlerle buluştu
İstanbul’un Üsküdar ilçesi değerli bir sanatsal çalışmaya ev sahipliği yapıyor. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan “Hatt-ı Müstakîm” isimli sergide 33 sanatçının 53 eseri sergileniyor. Hasan Çelebi rehberliğinde, küratörlüğünü Meycem Ezengin’in yaptığı hattat Ahmet Kutluhan ve öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı sergi sanatseverlerin ilgisiyle karşılandı. Sergiye ilişkin açıklamada bulunan Hattat Ahmet Kutluhan, “Sizlerin beğenilerine sunulmak üzere bir yıl boyunca hazırlandık. Bu sergi hat sanatına gönül vermiş kişilerin ortaya çıkardığı çalışmalardır. Yolumuz üstadımız Hasan Çelebi’nin yoludur” ifadelerini kullandı. 1 Ekim tarihine kadar Üsküdar’da ziyaret edilebilecek olan serginin sonraki durağı Erzurum’daki Çifte Minareli Medrese olacak.
Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan “Hatt-ı Müstakîm” isimli sergi, Saadet Partisi tarafından da ziyaret edildi. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli, Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Özlem Serenli ve Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları Başkanı Mesude Avşar Dönmez’in ziyaret ettiği sergide Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları STK ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Esma Bugur’un da bir eseri yer alıyor.  Bugur’un Celi Sülüs yazı türü ile yazdığı “Kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın” ayet-i celilesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı