Hava durumu: Çöl sıcakları geliyor! (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)

Hava durumu raporu Meteoroloji tarafından yayınlandı. Bugünden itibaren yurtta çöl sıcakları etkili olacak. İşte İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu...

GÜNDEM 02.08.2021, 08:25
24
Hava durumu: Çöl sıcakları geliyor! (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)
Hava durumu tahmini Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de çöl sıcakları etkili olacak. Aşırı sıcak hava dalgasının etkili olması nedeniyle Meteoroloji tarafından 11.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların dikkatli olması uyarısı yapıldı.

Bugün sağanak yağışlar Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun’un doğusu, Ordu ve Erzincan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Ordu çevreleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Van ve Hakkari'de dün yaşanan sel felaketi bugünde devam edebilir. Meteoroloji yetkilileri yağışların Ordu çevreleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre İstanbul'da hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Bugünden itibaren İstanbul'da sıcaklıkların hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğitahmin ediliyor.
İstanbul'da günün en yüksek hava sıcaklığının bugün 38 derece olması bekleniyor.
Öğle saatlerinde etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatlerinde (11.00-16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Ankara'da bugün havanın açık geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde,seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzey kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.
Ankara'da günün en yüksek hava sıcaklığının bugün 35 derece olması bekleniyor.

İzmir'de hava bugün az bulutlu ve açık geçecek. Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.
Rüzgar ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Güney Ege kıyılarında kuzeybatıdan hafif zaman zaman orta kuvvette esecek.
İzmir'de sıcaklığın artması ile birlikte Meteoroloji yetkilileri öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
İzmir'de sıcaklık bugün 40 dereceyi görmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı