Hava durumu ile ilgili MGM'den açıklama: Son 91 yılın en yükseği...

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 2021 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu'nu yayınladı. Buna göre sel bölgesi Kastamonu ve Sinop'ta son 91 yılın en yüksek yağışı yaşandı.

GÜNDEM 16.09.2021, 13:20
23
Hava durumu ile ilgili MGM'den açıklama: Son 91 yılın en yükseği...
Hava durumu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) dikkat çeken bir rapor yayımladı. MGM tarafından yayımlanan raporda Ağustos ayı yağışlarına dikkat çekildi. Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu ve Sinop’ta ise son 91 yılın en yüksek yağışı kaydedildi.
Meteoroloji tarafından yayımlanan raporda Ağustos ayı yağışları, geçen yılki yağışların üzerinde gerçekleşti. Bölge bölge yağışlara bakıldığında ise Marmara ve Ege bölgeleri haricinde tüm bölgeler normallerinin üzerinde yağış aldı.

İstanbul başta olmak üzere yağışlarda Ege Bölgesi, İç Anadolu’nun batısıYalova, Çanakkale, Bursa, Balıkesir çevrelerinde %80’den fazla azalma yaşandı. Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Antalya, Mersin’in doğusu, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Ordu, Gümüşhane ve Erzurum çevrelerinde Ağustos ayında yağışlar normalin 2 katına çıktı.

Ağustos ayı il geneli yağışlarda en fazla yağışı Rize aldı. Rize'de yağış 173 mm ile gerçekleşti. İzmir, Aydın ve Muğla'da ise durum tam tersi oldu. Bu üç il Ağustos ayında hiç yağış almayan iller oldu.

11 Ağustos Çarşamba günü Kastamonu ve Sinop'ta sel felaketi yaşanmıştı. Yaşanan sel nedeniyle Ayancık ve Bozkurt ilçelerinde ağır hasarlar oluşmuş ayrıca 82 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Meteoroloji'nin açıkladığı raporda Kastamonu ve Sinop’ta son 91 yılın en yüksek yağışı kaydedildi.
Yağışlı gün sayıları yurdun iç, batı ve güney kesimlerinde 3 gün ve altında, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Mersin’in doğusu ve Kahramanmaraş çevrelerinde 15 günün üzerinde, Trabzon ve Rize çevrelerinde ise 20-25 gün aralığında gerçekleşmiştir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı