Hava sahası krizi büyüyor! Rusya’dan AB’ye Belarus tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Ryanair'e ait yolcu uçağının Belarus'un başkenti Minsk’e zorla indirilmesinin ardından AB ülkelerinin Belarus'a hava sahasını kapatmalarına tepki gösterdi.

DÜNYA 28.05.2021, 22:25
23
Hava sahası krizi büyüyor! Rusya’dan AB’ye Belarus tepkisi
Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a giden ve 123 yolcusu bulunan Ryanair'e ait yolcu uçağı, Belarus üzerinden geçerken başkent Minsk’e zorla indirilmiş ve uçakta seyahat eden Belaruslu muhalif gazeteci Roman Pratasevich de gözaltına alınmıştı.
Olayın ardından Avrupa Birliği (AB) liderleri, Belarus havayolu şirketlerine AB hava sahasını kapatma kararı almıştı. Liderler, AB havayolu şirketlerine ise Belarus hava sahasını kullanmamaları tavsiyesinde bulunmuştu.
AB liderlerinin kararının ardından Belarus ulusal havayolu şirketi Belavia, 12 Avrupa kentine uçuşlarını askıya almıştı. Çok sayıda ülke ile Belarus arasında gerginliğe neden olan yolcu uçağı krizinde, Rusya'dan Belarus'a destek geldi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, AB ülkelerinin Belarus'a hava sahasını kapatmasına tepki göstererek, "Batı’nın siyasi nedenlerle Belarus'a hava sahasını kapatması tam bir sorumsuzluk. Bu karar, yolcuların güvenliğini riske atıyor" ifadelerini kullandı.
AB'yi sağduyulu olmaya çağıran Zaharova, "Siyasetin amacı sağduyuyu ortaya çıkarmaktır. Bugün AB'de siyaset, giderek sağduyudan yoksunlaşıyor. Brüksel'in vatandaşları hayali değil, gerçek tehditlere karşı korumak için etkili önlemleri nasıl alacağını öğrenmesinin zamanı geldi" dedi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı