Hazin gerçeklere dönme vaktidir

ASDİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı tebrik ederek, “Kabine acilen açıklanmalıdır.

EKONOMİ 31.05.2023, 07:05
2
Hazin gerçeklere dönme vaktidir
Yüksek enflasyon, sürdürülemez Kur Korumalı Mevduat, yüksek CDS primleri dolayısıyla dış kaynak bulma zorluğu, ihracatta iş insanlarının önüne konulan sınırlamalar vb. gibi hazin gerçeklerle yüz yüze olduğumuz ekonomik gerçeklere dönme vakti geldi” dedi.
ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, 2’nci tur seçimlerinin ardından tekrar cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’dan acilen kabineyi açıklamasını beklediklerini kaydederek, “Artık birçok pürüz yaşanan ekonomiye dönme zamanı geldi. Bizler de iş dünyasının mensupları olarak öncelikle ekonomiyle ilgili yaşanan sıkıntıların birinci dereceden muhatapları konumundayız. Yeni kurulacak olan kabinenin yaşanan gerçekleri yakinen yaşayan, bilen ve çözme iradesi kullanabilecek üyelerden oluşmasını hararetle bekliyoruz” dedi. Halkımızı ezen, yoksullaştıran, satın alma gücünü düşüren yüksek enflasyonun sebeplerinin analiz edilmesi gerektiğini ve hızla düşürme yolunda tedbirler alınması gerektiğini kaydeden Danışman, “Bağlı olarak döviz sorunu şimdilik kur koruma sistemiyle kontrol edilmektedir. Ancak herkes bilmektedir ki bu durum sürdürülebilir değildir. Geçici olarak işe yarayan bu çözümün, kalıcı bir ekonomik yapıya kavuşturulması gerekmektedir” diye konuştu.
Ülkemizde önemli bir gelecek beklentisi sorunu yaşanmakta olduğunun altını çizen Danışman, bu durumun güvensizliğe ve ekonominin hoşlanmayacağı yönelişlere sebep olabileceğini ifade ederek, “Enflasyon sebebiyle bozulan fiyatlandırma davranışlarının piyasalarda kontrolsüz fiyat artışlarına, bu durum totalde enflasyonu daha da hareketlendirmeye sebep olmakta, CDS primlerinin yüksekliği sorunu dış kaynak bulmayı zorlaştırmakta, bulunsa bile pahalı olmasını sağlamaktadır. Dış ticaret faaliyeti yapan iş insanlarının muhatap olduğu bir kısım sınırlamalar atılımların önünde engel oluşturmaktadır. Serbest pazar kriterlerini zorlayan bu tedbirlerin hızlıca kaldırılması gerekmektedir. Acil konular dışında da sorunlar olmakla birlikte, esas olan bu hususlar güven verici bir tarzda çözüm yoluna girerse diğer konuların da çözüleceği inancı pekişecektir. Yeni ekonomi yönetiminin bu konular başta olmak üzere tüm sorunlarımızı ele alma noktasında istişare içinde olması da beklentimizdir” değerlendirmesini yaptı.
13. cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke genelinde güzel bir olgunluk içinde geçtiğini ve bu durumun büyük memnuniyet vesilesi olduğunu dile getiren Danışman, insanların iradelerinin sandığa hakkaniyetle yansıması ve Meclis’te de kapsamlı bir şekilde temsile imkân bulmasının önemli olduğunu vurguladı. Dünyanın önemli badirelerden geçtiğini, ülkemizin de bundan nasibini aldığına dikkat çeken Danışman, “Üst üste yaşadığımız önemli olaylar ekonomimizin sırtına son derece önemli yükler getirmiştir. Milletimiz sandıklarda “devam” iradesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkemizin sırtındaki yükleri kaldırabileceğini ve problemleri çözebileceği beklentisini de ortaya koymuştur. İnşallah önümüzdeki dönem milletimiz ve memleketimiz için hayırlar getirir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı