Hazine ve Maliye Bakanlığı aradığı madeni YouTube ve Google'da buldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın YouTube ve Google üzerinden para kazanan kişiler hakkında geriye dönük inceleme başlattığı iddia edildi.

GÜNDEM 14.06.2021, 08:55
1
Hazine ve Maliye Bakanlığı aradığı madeni YouTube ve Google'da buldu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın YouTube ve Google üzerinden para kazanan binlerce internet sitesi, reklam ajansı ve popüler gazetecinin YouTube sitesine yönelik olarak geriye dönük inceleme başlattığı iddia edildi. İddianın sahibi ise Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş.
Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında “Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın müflis tüccar misali, eski defterleri karıştırmaya başladığını” söyledi.
Korkusuz yazarı, yazısında özetle şunları söyledi:
"Edindiğim bilgiye göre, Bakanlık, YouTube ve Google üzerinden para kazanan binlerce internet sitesi, reklam ajansı ve popüler gazetecinin YouTube sitesine yönelik olarak “geriye dönük” inceleme başlattı.
Bakanlık, YouTube’ta video yayımlayarak gelir elde eden, internet sitesinde Google üzerinden reklam yayımlayan binlerce kişi ve kurumu incelemeye aldı; bunların bir kısmını illerdeki müdürlüklerine davet etti. Ve internetten yayın yaparak para kazanan bu kişilere, “Google ve YouTube üzerinden geçmişte elde ettiğiniz gelirlerin yarısını Maliye’ye ödeyeceksiniz” denildi.
Birçok reklam ajansı, “Biz o geliri kazandığımızda bunun kanuni düzenlemesi yoktu. Geriye dönük tahsilat yapamazsınız” dese de Maliye Bakanlığı bildiğini okuyor. Konunun uzmanı mali müşavirler, “Böyle bir uygulama kanuna aykırıdır. Maliye ancak düzenleme yapıldığı tarihten itibaren vergi alabilir” dese de sonuç değişmiyor. AKP ise kanunu bir kenara bırakmış, aradığı madeni Google ve YouTube’ta bulmanın tadını çıkarıyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı