Haziran’da 2511 atama istiyoruz!

Atama bekleyen engelli öğretmenler Ankara’da bir araya geldi…

EĞİTİM 03.06.2021, 04:35
15
Haziran’da 2511 atama istiyoruz!
Ankara’da bir araya gelen atama bekleyen engelli öğretmenler, düzenledikleri basın açıklamasında mağduriyetlerine dikkat çekti. Engelli öğretmenler, Haziran ayında 2 bin 511 engelli öğretmen atamasının gerçekleştirilmesini istedi.
Atama bekleyen engelli öğretmenler, seslerini duyurmak için Ankara’da bir araya geldi. Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Platformu öncülüğünde toplanan öğretmen adayları, yaptıkları basın açıklamasında, yaşadıkları mağduriyetlere son verilmesini ve Haziran ayında 2 bin 511 engelli öğretmenin atamasının yapılmasını istedi.

2 bin 511 engelli öğretmenin işsiz olduğu ve bu nedenle sosyal yardımlara muhtaç olduğu kaydedilen açıklamada, “Çalışma hakkı, bir insan hakkıdır. Bizler bugün devletimizin anayasa ile teminat altına almış olduğu çalışma hakkımızı talep etmek için buradayız. Biz de herkes gibi topluma tam, eşit ve etkin katılmak istiyoruz” dedi.

Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Başkanı İsrafil Bayrakçı ise tüm engelliler ile ilgili devletin üzerine düşen görevlerini yerine getirmesini, hükümetin hamasi sözleri bir tarafa bırakıp adım atılması gerektiğini kaydetti.

Eyleme Saadet Partisi’nden de destek verildi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, mağduriyetlerin görülmesini söyleyerek, “Millî Eğitim Bakanlığı’nın KPSS puanı ile öğretmen alımlarında eş zamanlı olarak EKPSS puanı ile de engelli öğretmen alımını yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı