'HDP'nin yedek partisi hazır'

HDP'nin kapatılması siyasette konuşulurken Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, HDP'nin kapatılması halinde yeni partisinin hazır olduğunu kaydetti

GÜNDEM 12.03.2021, 16:50
16
'HDP'nin yedek partisi hazır'
Kapatılma tartışmaları yapılan HDP'nin kapatılması halinde seçimlere yeni bir parti ile mi gireceği yoksa daha önceki yıllarda olduğu gibi bağımsız adayları mı Meclis'e göndermeye çalışacağı belli değil.
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, HDP'nin kapatılması halinde yeni partisinin hazır olduğunu kaydetti. Selvi, Meclis'te Salihe Aydeniz tarafından temsil edilen Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) HDP'nin yedek partisi olduğunu öne sürerek şunları kaydetti:
Selvi bugüne kadar HDP çizgisinde yeni partinin kapatıldığını, bu sefer de HDP'nin kapatılması halinde kalan milletvekillerinin DBP'ye geçip geçmeyeceğini sordu.
"HDP kapatılsa ne olacak ki? Zaten HDP’nin yedek partisi hazır. Hem de Meclis’te 1 milletvekili ile temsil ediliyor. Demokratik Bölgeler Partisi’ni kastediyorum. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Diyarbakır’dan HDP milletvekili seçilen Salihe Aydeniz, seçimlerden sonra istifa ederek DBP’ye geçti. Salihe Aydeniz aynı zamanda DBP’nin Eş Genel Başkanlığı’nı yürütüyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı