HDP'yi kapatacağız diyen Özkan'dan yeni açıklama: Sandığa gömeceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "2023'te HDP'yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz." dedi. 

GÜNDEM 03.03.2021, 15:15
11
HDP'yi kapatacağız diyen Özkan'dan yeni açıklama: Sandığa gömeceğiz
AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı'na yönelik, "Reform, dün de AK Parti'nin temel meselesiydi bugün de AK Parti'nin temel hedefidir, yarın da AK Parti'nin temel vizyonu olmaya devam edecektir." dedi.

Dün Bahçeli'ye cevaben, "Biz inşallah milletimizin nezdinde HDP'yi kapatacağız. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. 83 milyon, bu partinin kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir." sözlerine yapılan 'yargıya talimat' eleştirilerine cevap veren Cahit Özkan, şöyle konuştu: 

İnsan Hakları Eylem Planı hakkında konuşan Özkan, "Sosyal medya üzerinden işlenen suçlar noktasında hem faili hem de mağduru koruyan düzenlemeleri hayata geçirmek, bu paketin en önemli çalışmalarından birisidir." diye konuştu. 
2021 yılının reform yılı olacağını ifade eden Özkan, "Tabiatı, çevreyi ve hayvanları da kucaklayan temel yasalarda esaslı düzenlemeler, hukuk sistemimiz içinde yerini alacak." değerlendirmesinde bulundu.AK Parti'den Devlet Bahçeli'ye HDP kapatılsın cevabı

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, dün HDP ile ilgili açıklamasının muhalefet tarafından "yargıya talimat" olarak eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi:

"Milletimizin bu rahatsızlığını da bilerek, HDP'ye oy veren 6 milyon vatandaşımızın HDP'den rahatsızlığını bilerek, çalışmalarımızı yapıyoruz, 2023'te HDP'yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz."
"Burası siyaset kurumu. Siyaset kurumunun rekabeti sandıkta, yani milletimizin gönlünü kazanmakla olur. Bu anlamda AK Parti, kurulduğu günden bugüne kadar her daim milli iradenin hakimiyetinin ve vatandaşlarımızın iradesinin, 'Hakimiyet, kayıtsız, şartsız milletindir' anlayışıyla, tam anlamıyla parlamentoda temsili anlayışıyla hareket etmiştir. Bu çerçevede siyaset yapmıştır. Milletimizin bu rahatsızlığını da bilerek, HDP'ye oy veren 6 milyon vatandaşımızın HDP'den rahatsızlığını bilerek, çalışmalarımızı yapıyoruz, 2023'te HDP'yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz. Türk siyasi tarihinde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, kardeşlik hukukumuza kasteden, terörle arasına çizgi çekemeyen bu siyasi partiyi, siyaset tarihinin tozlu raflarına göndereceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı