HDP'yi kapatma davasında yeni gelişme

Anayasa Mahkemesi HDP'yi kapatma davasına ilişkin yasaklığı istenen kişiler hakkında verilen bilgilere yönelik beyan verilmesi için 30 günlük süre verildiği duyurdu.

GÜNDEM 12.05.2022, 18:20
2
HDP'yi kapatma davasında yeni gelişme

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Halkların Demokratik Partisinin kapatılmasına dair davada dosyada yasaklığı istenen bazı kişilere ilişkin verilen yeni bilgilerin ilgililere ve partiye bildirilmesine, bu hususa yönelik bir beyanları olacaksa 30 gün içinde bildirmelerinin istenmesine karar verildi.
Anayasa Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Halkların Demokratik Partisinin kapatılmasına dair davada dosyada yasaklığı istenen bazı kişilere ilişkin verilen yeni bilgilerin ilgililere ve partiye bildirilmesine, bu hususa yönelik bir beyanları olacaksa 30 gün içinde bildirmelerinin istenmesine karar verildi.” denildi.

Alınan bilgiye göre Yüksek Mahkeme heyeti, TBMM tarafından yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili dosyaların davaya ek delil olarak girmesine karar verdi.

Konu üzerine Mezopotamya Ajansı'na konuşan HDP yetkilileri ise, henüz kendilerine karara dair tebliğ yapılmadığını, kapatma davasına ek delil olarak sunulan belgelere ilişkin bilgilerinin olmadığını belirtti.
Yetkililer, kendilerine yapılacak tebliğ ardından AYM tarafından kabul edilen ek deliller hakkında bilgilere ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı