Son Dakika

Hedef Kudüs’ün fethidir

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen İstanbul’un Fethi’nin 568’inci yılı programı, bu yıl  “İstanbul’un ve Kudüs’ün fethi”  temasıyla kutlandı…

GÜNDEM 31.05.2021, 04:35
27
Hedef Kudüs’ün fethidir
İstanbul’un Fethi’nin 568’inci yılı heyecan ve coşkuyla kutlandı. Çağ açıp çağ kapatan fetih programında, İstanbul’dan Kudüs’ün yeniden fethedileceği inancı tüm dünyaya haykırıldı. Kovid-19 pandemi tedbirleri kapsamında online gerçekleştirilen programda milyonlar, ekranları başında fetih heyecanını yaşadı.

Programda konuşan Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “İstanbul’un fethi bizim tarihimizin en parlak sayfalarındandır. Bütün imanlı gençlerimiz, Fatih Sultan Mehmet Han’ı, bu büyük insanı gençliğe örnek kabul etmektedirler. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), fetih için üç şeyin gerekli olduğunu belirtiyor. Birincisi inanç, ikincisi kumandan, üçüncüsü de inançlı askerler. Bundan dolayıdır ki; İstanbul’un fethi müjdelenirken ‘Ne güzel kumandan, ne güzel asker’ vurgusu yapılmıştır” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün İslam dünyasının hiç karşılaşmak istemediği bir manzarayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, yaşanan sorunlar karşısında İslam ülkelerinin bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. İstanbul gibi Kudüs’ün fethedileceğine işaret eden Karamollaoğlu, “Ayağa kalkacağız. Her birimiz kendi sahasında örnek bir insan haline gelecek ve biz, dünyaya örnek bir Kudüs nasıl olmalıdır, onu göstereceğiz” dedi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, gençliğin fetihlerden çıkaracağı derslere ilişkin olarak konuşmasına, Anadolu Gençlik’in ve Millî Gençlik’in fetihlere verdiği öneme vurgu yaparak şöyle devam etti: “Mekke’nin Fethi’ni, İstanbul’un Fethi’ni, Diyarbakır’ın Fethi’ni bu ülkede gündeme taşıyan Anadolu Gençlik Derneğimizin, Millî Gençlik’in elbette Kudüs’ten vazgeçmesi de mümkün değildir. Mescid-i Aksa ve çevresi için, Kudüs ve civarı için, yani Filistin toprakları için İsra Sûresi’nde çevresinin mübarek kılındığı söylenmiştir.”

Fİilistin'den HAMAS Yurt Dışı Sorumlusu Halid Meşal; Kudüs’ün Sultan Abdülhamid Han’ın mirası olduğunun altını çizerek, “Türkiye halkı, sizin Filistin’e dair uzun ve şanlı bir tarihiniz var. Siz daima Kudüs’ün ve Filistin’in hamisi, koruyucusu oldunuz. Bu da Filistin’in kurtuluşuna ve özgürleşmesine vesile olacaktır. İstanbul’un camilerinde beraberce namaz kıldığımız gibi Mescid-i Aksa’da da namaz kılacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Fetih programına TV5, Kanal 42, Kudüs TV, AGD TV ekranları başta olmak
üzere birçok ulusal ve yerel televizyon ve radyo kanalı vasıtasıyla Türkiye’nin
81 ilinden Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya, Avustralya’dan Amerika’ya, 7’den 70’e herkes ekranları başında fetih coşkusuna ortak oldu.
Programda konuşan Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “İstanbul’un fethi bizim tarihimizin en parlak sayfalarındandır. Bütün imanlı gençlerimiz, Fatih Sultan Mehmet Han’ı bu büyük insanı gençliğe örnek kabul etmektedirler. Peygamber Efendimiz (sav), fetih için üç şeyin gerekli olduğunu belirtiyor. Birincisi inanç, ikincisi kumandan, üçüncüsü de inançlı askerler. Bundan dolayıdır ki; İstanbul’un fethi müjdelenirken; ‘Ne güzel kumandan, ne güzel asker’ vurgusu yapılmıştır. Bu gerçeklerden ders almaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün İslam dünyasının hiç karşılaşmak istemediği bir manzarayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, yaşanan sorunlar karşısında İslam ülkelerinin bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. İstanbul gibi Kudüs’ün fethedileceğine işaret eden Karamollaoğlu, “Ayağa kalkacağız. Her birimiz kendi sahasında örnek bir insan haline gelecek ve biz dünyaya örnek bir Kudüs nasıl olmalıdır, onu göstereceğiz” dedi.
Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Millî Gençlik Vakfı (MGV), her yıl düzenlediği İstanbul’un Fethi programını bu yıl Kudüs’ün Fethi ile beraber online olarak gerçekleştirdi. Her yıl fetih coşkusunu stadyumlarda, salonlarda omuz omuza yaşayan on binlerce AGD’li genç, bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle, fiziken bir arada olamasa da yürekleri ile bir arada olup bu coşkuyu kutladı. Ekranlara taşınan fetih coşkusu, sadece Türkiye’nin dört bir yanında değil, tüm dünyadaki fetih sevdalılarının gönlünü bir araya getirdi. İstanbul’un Fethi ve Kudüs’ün Fethi coşkusu ekranlardan tüm dünyaya yayıldı.

Fetih programı TV5, Kanal 42, Kudüs TV, AGD TV ekranları başta olmak üzere birçok ulusal ve yerel televizyon kanalı ile radyolar vasıtasıyla Türkiye’nin 81 ilinden Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya, Avustralya’dan Amerika’ya, 7’den 70’e herkes, ekranları başında fetih coşkusuna ortak oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan fetih şöleninde İstanbul’un Fethi’ni ve Kudüs’ün Fethi’ni anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Programda Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve HAMAS Yurt Dışı Sorumlusu Halid Meşal, fethin manası ve programın önemiyle ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi. Ezgiler, marşlar, mehteran gösterisi, fethi anlatan sinevizyon gösterimleri ve bir dizi etkinlikle fetih coşkusu tüm dünyada yaşandı.
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk

Programda konuşmalarını gerçekleştiren Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, fetihlerin İslam âlemi ve insanlık açısından önemine vurgu yaparak, “İstanbul’un fethi bizim tarihimizin en parlak sayfalarındandır. Fetihlerin insanlık tarihine etkileri ölçüsünde değerlendirildiği zaman şunları görüyoruz. Birinci olarak Mekke’nin Fethi, insanlık tarihinin en önemli ve eşsiz bir olayıdır. İkincisi Kudüs’ün Fethi’de, insanlık tarihinin çok önemli bir olayıdır. Arkasından İstanbul’un Fethi geliyor ki; bu da aynı şekilde insanlık tarihinin çok mühim olaylarından biridir. Bu fetihler; ruh kökümüzü, aslımızı, özümüzü tanımamıza vesile olmaktadır. Aynı zamanda, yeni büyük fetihler yapabilmemiz için şahlanışımızın enerjisini, inancını, aşkını, şevkini, heyecanını kalbimize koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın güzel bir gençlik örneği olduğuna dikkat çeken Asiltürk, “Bütün imanlı gençlerimiz, Fatih Sultan Mehmet Han’ı bu büyük insanı gençliğe örnek kabul etmektedirler. Peygamber Efendimiz (sav), fetih için üç şeyin gerekli olduğunu belirtiyor. Birincisi inanç, ikincisi kumandan, üçüncüsü de inançlı askerler. Bundan dolayıdır ki; İstanbul’un fethi müjdelenirken; ‘Ne güzel kumandan, ne güzel asker’ vurgusu yapılmıştır. Bu gerçeklerden ders almaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Milletimizi ve tüm insanlığı her türlü zulüm ve haksızlıktan kurtararak adil bir düzene kavuşturmak için yeni fetihlerin yapılması gerekir. Milletimizi hak, adalet, barış ve kardeşlik ortamına kavuşturabilmek, ahlaki ve manevi değerlerimizi tam anlamıyla yaşayabilmek için bir fetih heyecanıyla bütün gücümüzle çalışmaya mecburuz” diye konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dünyadaki zulümlerin sona ermesi için İslam âleminin bir araya gelmesi ve birlik olması gerekliliğine dikkat çekti. Ecdadımızın büyük bir destan yazdığının altını çizen Karamollaoğlu, “Peygamber Efendimiz’in (sav) müjdesini verdiği fetih gerçekleşti. Bu fetihlerin verdiği manalar geniştir. Bir fethin gerçekleşmesi, bir mücadelenin başarıya ulaşması ancak ve ancak inançla, azimle ve fedakârlıkla olur. Bunlar yetmez, işin gereğinin sağlanmasıyla fetih gerçekleşir. Bugün dünyada İslam âlemi olarak hiç de arzu etmediğimiz bir manzara ile karşı karşıyayız. En başında Müslümanlar bir araya gelmekten aciz. Bir araya gelme yerine birbirlerini çekiştirmeyi, birbirlerine karşı tavır almayı, bunu yaparken de Müslümanları kullanmak isteyenlere adeta destek vermeyi şiar haline getirmişlerdir” değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, bir an önce İsrail’in Filistin halkına yönelik zulüm politikasının önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, İslam âleminin bir araya gelmesi gerektiğine işaret etti. İstanbul’un Fethi’nde inancın temelini oluşturan prensibin adalet olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Onun için Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethettiği zaman sadece fethin sembolü olarak karşılığını ödeyip Ayasofya’yı ibadethane olarak vakfetti. Hamd olsun, Ayasofya bugün yeniden ibadete açıldı. Kudüs’ü de aynı şekilde yeniden fethedip, orada adaleti, insan haklarını, fikir, düşünce, inanç hürriyetini, güzel ahlakı tesis etmeden oradaki Müslümanlar huzur ve barışa hep hasret kalırlar. Bu bizim şu anda İstanbul’un fethi kadar önem verdiğimiz bir konu olarak her zaman gündemimizin baş maddesi olarak başvurulmalıdır. Bu bizim bir sorumluluğumuzdur. Fatih, İstanbul’u fethederken nasıl her türlü çareye başvurmuşsa; öncelikle kısa bir sürede Rumeli Hisarı’nı inşa etmiş, gemileri karadan yürütmüş, surları dövecek topların imalatını gerçekleştirmiş ise şimdi biz benzer adımları atmak ile mükellefiz. Ayağa kalkacağız. Her birimiz kendi sahasında örnek bir insan haline gelecek ve biz dünyaya örnek bir Kudüs nasıl olmalıdır, onu göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
AGD Genel Başkanı Salih Turhan

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, gençliğin fetihlerden çıkaracağı derslere, Anadolu Gençlik’in ve Milli Gençlik’in fetihlere verdiği öneme vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Mekke’nin Fethi’ni, İstanbul’un Fethi’ni, Diyarbakır’ın fethini bu ülkede gündeme taşıyan Anadolu Gençlik Derneğimizin, Millî Gençlik’in elbette Kudüs’ten vazgeçmesi de mümkün değildir. Mescid-i Aksa ve çevresi için, Kudüs ve civarı için, yani Filistin toprakları için, İsra Sûresi’nde, çevresinin mübarek kılındığı söylenmiştir. Maide Sûresi’nde topraklarının kutsallığı vurgulanmıştır. Enbiya ve Araf sûrelerinde bereketlendirilmiş belde olarak nitelendirilmiştir. Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün ve Filistin topraklarının mübarekliği ve Müslümanlar için kutsallığı ayet-i kerimeler ile sabittir. Mescid-i Aksa, gece yürüyüşünün son durağıdır. Efendimiz’in (sav) boykot yıllarının ve hüzün yılının ardından bir gecede Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, yani Mekke’den Kudüs’e yaptığı o yürüyüş karanlıktan aydınlığa, hicretten devlete, baskı ve zulüm düzeninden adil bir düzene geçişin müjdecisi olmuştur.”

“Fethin Şafağında Ayasofya’da Buluşuyoruz” sloganıyla düzenlenen sabah namazı buluşmasına binlerce kişi akın etti. AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Ayasofya Camii senin zincirlerin kırıldı ama şimdi kardeşin Mescid-i Aksa öksüz. Öyle ise Millî Gençlik, Mescid-i Aksa özgür kalana kadar eylemdedir ve ayaktadır.” dedi.

#FetihNesliBuluşuyor hashtag çalışması ile ekranlarının başından programı takip eden Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın çeşitli yerlerden izleyicilerin paylaşımları ile bu gecede hanelerin fetih coşkusuyla dolduğu bir kez daha görülmüş oldu. Dünyanın her yerinden katılımcılar programa yoğun ilgi gösterdiler. Twitter üzerinden yürütülen hashtag çalışması Türkiye gündeminde ilk sıralarda yer alırken, dünya gündemine de girerek sosyal medya üzerinden gönüller İstanbul’un ve Kudüs’ün Fethi’ni tüm dünya ile paylaştı.

İstanbul’un Fethi’ne özel bilgi yarışması AGD Ortaokullar Komisyonu tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Kâşif öğrencilerinin katıldığı ödüllü bilgi yarışmasına yüzlerce ortaokul genci katılım gösterirken, yarışmada başarılı olanlar ödüllendirildi. Ayrıca AGD Ortaokul Komisyonu’nun geceye özel düzenlediği çekilişin sonuçları açıklandı.

Bu yıl fetih programında hatıra bileti (e-Bilet) uygulamasıyla yüz binlerce kişiye hatıra biletleri basıldı. E-fetih.com üzerinden e-biletlerine program öncesi ulaşan katılımcılar, biletlerini sosyal medya mecralarından paylaşarak, yakınlarını ve takipçilerini fetih coşkusuna davet ettiler.

Programın sonunda ise basılan Fetih biletleri üzerinden bir çekiliş gerçekleştirildi. Çekiliş hediyeleri 50 kişiye geceye özel hazırlanmış tablo, 25 kişiye Anadolu Gençlik Dergisi e-aboneliği, 25 kişiye Genç İstikbal Dergisi e-aboneliği çekiliş sonucunda e-fetih.com üzerinden açıklandı. DİN-BİR-DER Ankara Şube Başkanı Abdulkadir İnce, Kudüs başta olmak üzere tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu için dualarını gerçekleştirmesiyle program sona erdi.

Filistin’den HAMAS Yurt Dışı Sorumlusu Halid Meşal; Kudüs’ün Sultan Abdülhamid Han’ın mirası olduğunun altını çizerek, “Türkiye halkı, sizin Filistin’e dair uzun ve şanlı bir tarihiniz var. Siz daima Kudüs’ün ve Filistin’in hamisi, koruyucusu oldunuz. Bu da Filistin kurtuluşuna ve özgürleşmesine vesile olacaktır. Türkiye halkının Kudüs ve Filistin’e verdiği destek halkımızın inancını artırdı. Büyük bir savaş verdik ve düşmanları hezimete uğrattık. Düşmanlarımız askeri üstünlüğe rağmen mağlup olarak Kudüs’ten çıkmışlardır. Allah’a hamd olsun; halkımız ve İslam ümmeti bu savaştan başı dik çıkmıştır. Bu zafer inşallah Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın yeniden özgürlüğe kavuşacağının müjdecisi olacaktır. O zaman İstanbul’un camilerinde beraberce namaz kıldığımız gibi Mescid-i Aksa’da da namaz kılacağız” değerlendirmesinde bulundu.

4 saat süren ve bir milyona yakın izlenmeye ulaşan, Şevket Uzun’un sunumlarıyla gerçekleşen programda Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle Türkiye Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Ali Pamuklu, Hamidiye Camii İmam Hatibi - Kurra Hafız Emrullah Karaman, kaside dinletileriyle Muhsin Kara gönüllerin pasını sildi. Sanatçılar Harun Beyaz, Mustafa İspir, Osman Gündüz, Savaş Talha ve Grup Anadolu Gençlik üyeleri söyledikleri ezgiler ile kalpleri heyecanla doldurdu. Programda Millî Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1995 yılı fetih programı konuşması da izleyicilerle buluştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı