Hem eğlendiler hem öğrendiler

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Kuba Camii’nde “Camide Bir Gün” projesi kapsamında yaz Kur’an kursu öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlendi.

GÜNDEM 20.08.2022, 07:00
5
Hem eğlendiler hem öğrendiler
Camide Bir Gün” projesi kapsamında Adana’nın Seyhan ilçesindeki KubaCamii’nde yaz boyunca çocukların manevi yönünü geliştiren bir dizi etkinlik düzenlendi. Geçtiğimiz gün “Camide Bir Gün” projesi kapsamındaSeyhan’daki camilerde Kur’an-ı Kerim ve dini eğitim alan öğrencilerin katıldığı bir bilgi yarışması düzenlendi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve Kuba Camii İmam Hatibi Emrah Sarman’ın ve birçok çocuğun katıldığı bilgi yarışması, çocuklara yapılan ikramla son buldu. Kaybedeni olmayan bilgi yarışmasıyla çocuklar birlikte hem eğlendi hem de öğrendi.

Çocukların manevi yönden gelişmeleri için camilerde birçok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, “Camilerimizde, çocuklarımıza en başta Kur’an-ı Kerim’i öğretiyoruz. Resulullah Efendimiz’in (S.A.V.) örnek yaşamını yavrularımıza öğrettik. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) hem bizim hem de yavrularımızın örneği, önderi ve rehberidir. Bununla beraber temel dini bilgilerini vermeye çalıştık; yavrularımıza, gençlerimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza. Şu anda sizin de şahit olduğunuz gibi çocuklarımız burada gönüllerince eğleniyorlar, yarışıyorlar. Tabii bu yarışmanın kaybedeni yok. Din gönüllüsü kardeşlerimiz yavrularımızı eğlendirip, çeşitli oyunlarla camiyi, mescidi, Peygamberimizi, dini duyguları sevdirme mücadelesi ve hizmeti veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Ahir zaman içerisinde bulunduğumuza dikkat çekerek,  ağır imtihanlar karşısında çocuklara ve gençlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Kuba Camii İmam Hatibi Emrah Sarman, “Gençlerimizin deizm, ateizm gibi sapkın düşüncelerin pençesine düştüğü, içki, kumar, faiz gibi her türlü haramın yaygınlaştığı, anne-babaya hürmetin ortadan kalktığı, boşanma oranlarının evlilik oranlarını geçtiği, internet ve sosyal medyanın kültür, gelenek ve medeniyetimizi yerle bir ettiği bir zaman diliminde; Müslüman olarak gençlerimize sahip çıkıyoruz. Üzerimizdeki en büyük vecibelerdendir. İşte bu nedenle vaktimizin büyük bir bölümü genç kardeşimize ayırarak birçok faaliyetler yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı