Her şey İsrail için!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin direnişi karşısında yıkıma uğrayan Siyonist İsrail’in paramparça olan imajını toplamak için çıktığı Ortadoğu turunu tamamladı.

GÜNDEM 28.05.2021, 04:35
23
Her şey İsrail için!
Aralarında zulüm kardeşliği bulunan İsrail’in menfaatlerini korumak adına çok hızlı bir karar alarak diplomatik hamle başlatan Blinken’in gizli ajandasında İsrail’in İslam ülkeleriyle sürdürdüğü normalleşme sürecini kurtarma planı vardı.
Siyonist İsrail’in zulüm ortağı Amerika Birleşik Devletleri ( ABD), İslâm toprağı Gazze’deki büyük yıkımın faili olan terörist İsrail’i sahiplenmeye devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Siyonist İsrail’in Filistinli direniş gruplarına karşı yaşadığı hezimet sonrası İsrail’in imajını toplamak için Ortadoğu turu yaptı. Blinken, Ortadoğu turuna İsrail’in korsan başkenti Tel Aviv’den başladı. Tur kapsamında İsrail, Filistin, Mısır ve Ürdün’de görüşmelerde bulunan Blinken’in gizli planı ise İsrail’in İslam ülkeleriyle sürdürdüğü normalleşme sürecini kurtarmaktı. Müslümanların mübarek Ramazan ayını kaosa bulayarak işbirlikçi ülkelerin dahi tepkisini çeken İsrail’i kurtarmak yine zulüm ortağı ABD’ye düştü.

Blinken’in Ortadoğu turunun her ne kadar insani temaslar ve ateşkesin devamlılığını sağlamak amacıyla yapıldığı savunulsa da gerçeğin bu iddialarla hiçbir alakası yok. Zira bu ziyaret, Filistin topraklarına en gelişmiş silahlarla saldırmasına rağmen Filistinli direniş grupları karşısına ağır bir hezimete uğrayan İsrail’in paramparça olan imajını toplamak için yapıldı. ABD’li bakan Blinken, zulüm ortağı İsrail’in bölgedeki etkinliğini devam ettirebilmesi adına Mısır ve Ürdün gibi komşu ülkelerin üst düzey isimleriyle gizli görüşmeler gerçekleştirdi.

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş grupları, işgalci İsrail güçlerinin işgal altındaki Kudüs’te yer alan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’daki ve Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki gasp faaliyetleri üzerine İsrail’e ültimatom vermişti. Siyonist terör örgütü çok önceden planladığı üzere Gazze’ye ‘Surların Muhafızı’ adıyla saldırı başlattı. Terörist İsrail’in 10 Mayıs’ta başlattığı 11 gün süren saldırılarda 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere 248 Filistinli şehit oldu. 1.948 mazlum Filistinlinin yaralandığı 2 bin evin yıkıldığı Gazze’de ekonomi de ağır bir yara aldı. İsrail terörünün Gazze ekonomisine maliyeti 150 milyon dolar olarak ölçüldü.

Siyonist İsrail’in Gazze’de uyguladığı insanlık dışı vahşet ve Filistin direnişinden yediği şiddetli darbe İsrail’i Arap ülkelerinin gözünde küçük düşürdü. ABD-İsrail şer ittifakı bu gerçeği her ne kadar gizlemeye çalışsa da, İsrail’le iyi ilişkiler kuran Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Umman, Ürdün ve Mısır gibi ülkelerde dahi üst düzey tepkiler yükselmeye başladı. Ürdün Dışişleri Bakanı ABD’nin arabulucu olduğu normalleşme anlaşmalarının önünün kesileceğinden endişe eden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’e karşı çözülmelerin önüne geçmek için çok hızlı bir şekilde Ortadoğu turuna çıktı. 2020 yılında Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Sudan, İsrail’le normalleşme anlaşması imzalayan Arap ülkeleriydi. Blinken’in Ortadoğu turu kapsamında ziyaret ettiği Mısır 1979 Ürdün ise 1994 yıllarda İsrail’le normalleşme anlaşmaları imzalamıştı. Normalleşme furyasına 2021 yılında yeni Arap ülkelerinin ve Ortadoğu dışında Türkiye’nin dâhil olacağı farklı İslâm ülkelerinin katılması öngörülmekteydi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı