Her taşın altından cıkıyor!

2016’da Türkiye’yle “normalleşme” anlaşması imzalayan İsrail, Batı’nın desteği ve normalleşmeden elde ettiği kazanımlar sayesinde, o tarihten sonra bölgede mütecaviz adımlar atıyor.

DÜNYA 16.07.2022, 06:40
3
Her taşın altından cıkıyor!
Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın söylediği, “Biz her taşın altında Yahudiler var demiyoruz. Biz bu Yahudiler hiçbir taşın altını asla boş bırakmaz diyoruz” sözü, tam da bugünü işaret ediyor. 2016’da Türkiye’yle “normalleşme” anlaşması imzalayan İsrail, Batı’nın desteği ve normalleşmeden elde ettiği kazanımlar sayesinde, o tarihten sonra bölgede artık “sessiz ve derinden” değil, “göz göre göre” mütecaviz adımlar atıyor. Bir yandan ebedi müttefiki ve Biden’ın ifadesiyle “uşağı” ABD ile Filistin’i boğmaya uğraşan İsrail, diğer taraftan da Arap ülkelerine yönelik markajının dozajını giderek artırıyor.

ABD Başkanı BIden, İsrail’e ayak bastı, yeni oyun için de düğmeye bastı. Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek isteyen küresel emperyalizm, bu yeni oyunda İsrail’i merkeze koyarken, Ortadoğu ülkelerini Tel Aviv ile bir araya getirecek.
Siyonist oluşuma meşruluk ve alan kazandırmanın amaçlandığı bu plan ile “İsrail Baharı”nın ayak sesleri duyulmaya başlandı. Ortadoğu’yu, adına “Bahar” dedikleri projeler ile bölüp parçalayan küresel güçler, şimdi ise yeni bir bahar kurgulama peşinde. Yeni kurguyu “istikrar” makyajı ile sunan küresel güçler, Tel Aviv’i Ortadoğu’nun merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Bölge ülkelerinin İsrail ile normalleşmesinin hedeflendiği bu projede, oluşturulacak ortak askeri güç ile Siyonist oluşumun güvenliği de sağlanacak.
Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek isteyen küresel emperyalizm, bu yeni oyunda İsrail’i merkeze koyarken, Arap ve Müslüman ülkeleri Tel Aviv ile bir araya getirecek. Siyonist oluşuma meşruluk ve alan kazandırmanın amaçlandığı bu plan ile ‘İsrail Baharı’nın ayak sesleri duyulmaya başlandı.
Küresel emperyalizmin Ortadoğu’ya biçtiği yeni konseptin startı ABD Devlet Başkanı Joe Biden’ın, ziyaretleri ile verildi. İsrail’in bölgede güvenliği ve meşruluğunu merkezine alan bu yeni konseptte Siyonist oluşuma bahar yaşatılacakken, Ortadoğu’nun da kara kışına zemin hazırlanıyor. Ortadoğu ülkelerini İsrail ile normalleştirip, Filistin’in yalnız bırakılması hedeflenirken, Filistin’e de ‘rüşvetler’ sunularak, direnişin kırılması ve bölünmesi isteniyor.

Biden’ın gizli ajandasında yer alan bu yeni dizaynı ise Millî Gazete deşifre etti. Ortadoğu ziyaretleri kapsamında ilk olarak İsrail’e gelen Biden, Tel Aviv’de temaslarda bulundu. Biden, orada ‘ABD-İsrail Ortak Kudüs Bildirgesi’ne imzalayarak akıllarındaki yeni oyunun ‘başlat’ düğmesine basmış oldu. Ziyaretlerinin İsrail dışı ayağında ise Biden, Suudi Arabistan’da, 9 Ortadoğu ülkesinin lideri ile bir araya gelecek. Biden’ın resmi programlarında ülke liderleri ile Ortadoğu’da ki son gelişmelerin konuşulacağı belirtilirken, görüşmelerin asıl içeriği ise İsrail’in genişlemesi ve güvenliğinin sağlanması konuşulacak.

İsrail ise hamisi ABD’den geri kalmadı. Siyonist oluşum uzun yıllardır, Filistinlilerin Batı Şeria ve Gazze’de bir çivi bile çakmasını engelliyor, Filistinlilerin kendi topraklarında ev ve işyeri kurmasının önünü kapatıyordu. Önceki günlerde ise İsrail tarafı dikkat çeken bir karara imza attı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD Başkanı’nın İsrail’e adım atmasının öncesinde yasal statüsü olmayan 5 bin 500 Filistinlinin kayıt altına alınmasını ve İsrail’e geçmesine izin verilen Gazzelilerin sayısını artırmayı da onayladı. Ayrıca Batı Şeria’da ev ve işyeri inşaatı içinde onay verildi. Tel Aviv tarafından alınan bu karar ise Filistin tarafının gözünü boyama kararı olarak değerlendirildi.

Suudi Arabistan başta olmak üzere diğer Körfez ülkelerinin tamamını İsrail ile normalleşmeye ikna etmek isteyen Biden, Siyonist oluşuma meşruluk kazandırmak ve bölgede alan genişletmesinin yolunu yapacak. Bu görüşmelerde İsrail’e sadece meşruluk ve alan kazandırmak ile de yetinilmeyecek. Körfez ülkelerinin tamamının içinde olduğu ancak komutasının İsrail’in elinde olacağı bir askeri iş birliğinin şemasının ana hatları da çizilecek.

İsrail’in güvenliğini sağlayacak bu askeri iş birliğinin ilk adımı ise ortak hava savunma sistemi olacak. İkinci aşama da ise ortak bir deniz gücü ve daha sonra ise ortak bir kara gücü oluşturulacak. İstihbarat paylaşımını da esas alan bu iş birliğinde İsrail’in terör örgütü olarak gördüğü HAMAS konusunda da Körfez ülkeleri ortak istihbarat ve askeri mücadele de İsrail ile birlikte çalışacak.

Biden’ın gizli ajandasında Filistin içinde önemli bir yer ayrıldı. Biden, bu kapsamda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile dün Batı Şeria’da bir araya geldi. Gerçekleşen bu ziyarette iki devletli çözüm ve İsrail’le sözde barış için Filistin yönetimi ikna edilmeye çalışıldı.

Filistin’i ikna etmek için sadece sözler değil, rüşvet de sunuldu. Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşen Biden, Siyonizm’le barış yapılması için adeta rüşvet teklif etti. Sağlık, gıda ve barınma için Filistin tarafına 316 milyon dolarlık bir yardım paketi sunuldu. Kaynakların gazetemize aktardığı bilgilere göre, Filistin tarafı ise teklifi görmezden gelip, olası bir barış için İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmesini istedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı