Herkesin cevabını merak ettiği soru: Ziya Selçuk istifa etti mi?

Ziya Selçuk istifa etti iddiası gündem oldu. Üç gündür konuşulan bu iddialara dair resmi açıklama yapılmazken vatandaşlar, Ziya Selçuk istifa mı etti? Ziya Selçuk istifa etti mi? gibi sorular soruyor.

GÜNDEM 02.08.2021, 00:00
11
Herkesin cevabını merak ettiği soru: Ziya Selçuk istifa etti mi?
Eğitim camiasının içerisinden 10 Temmuz 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Ziya Selçuk için günlerdir “istifa” iddiası konuşuluyor. İddialar karşısında Ziya Selçuk’un da bir açıklamada bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor. Ziya Selçuk istifa mı etti? Ziya Selçuk istifa etti mi? Ziya Selçuk neden istifa etti? Bu sorular Ziya Selçuk’un iddialar karşısında sessizliği korumasıyla eğitim camiasını yakından takip edenler için cevabı merak edilen bir soruya dönüşmesi kaçınılmaz oldu.
Öncelikle Ziya Selçuk istifa etti iddiaları 3 gün önce sosyal medya platformlarında gündeme geldi. Sık sık eleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı ve Ziya Selçuk ile ilgili istifa etti iddiası ciddi manada sosyal medyayı karıştırdı.
İddia; Ziya Selçuk’un istifa ettiği yönde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selçuk’un istifasını kabul ettiği yönündeydi. Hatta, Selçuk’un yerine atama yapıldığı ve atamanın gece yarısı yayımlanacak olan Resmi Gazete’de de yayımlanacağı bilgileri yer aldı.
Koronavirüs salgını sürecinde öğrenciler ve öğretmenler büyük manada mağduriyetler oluştu. Gece yarısı ortaya atılan Ziya Selçuk istifa etti iddiası kısa sürede gündem oldu.
Sosyal medya başta olmak üzere Whatsapp, Twitter, Facebook ve Instagram ortamında bu iddia gündem oldu.
Resmi makamlardan Ziya Selçuk hakkında istifa iddialarına dair bir açıklama yapılmadı.
Dün de gazeteci Candaş Tolga Işık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz hafta istifa ettiği yönünde bir paylaşım yaptı. Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifayı kabul ettiği, Selçuk’un yerine ise 2 adayın olduğunu ileri sürdü fakat isim vermedi.
Tüm bu bilgiler birleştirildiğinde ve resmi makamların günler geçmesine rağmen olumlu veya olumsuz yönde herhangi bir açıklama yapmaması Ziya Selçuk istifa mı etti sorusuna henüz net cevap vermiyor ama iddiaları daha güçlü kılıyor.
Ziya Selçuk’un istifa ettiği Resmi Gazete’de yayımlanan karar veya öncesinde yapılan/yapılacak net açıklamaların ardından belli olmuş olacak.
Bizde haberlerimizde Ziya Selçuk istifa etti mi? Ziya Selçuk neden istifa etti? sorularına daha net cevap vermiş olacağız.
Son dakika Ziya Selçuk haberleri için buraya tıklayınız...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı