Son Dakika

Hibrit aşılama nedir? Hibrit aşılama nasıl yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmalarına ilişkin konuştu. Bakan Koca, hibrit aşılamaya değindi. Hibrit aşılama nedir? Detaylar haberimizde. 

GÜNDEM 13.06.2021, 19:35
20
Hibrit aşılama nedir? Hibrit aşılama nasıl yapılacak?
Hibrit aşılama günün hakkında en çok arama yapılan konuları arasında yer alıyor. İşte koronavirüs salgını ile ilgili olarak Bakan Koca'nın dile getirdiği hibrit aşılama ile ilgili bilgiler...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü doz aşılama için hibrit model üzerinde durduklarını söyledi.
3.doz aşıda etkinlik ve koruyuculuk tespiti için gönüllülerden başlanarak hibrit modelin izlenebileceğini söyleyen Bakan Koca detayları anlattı.
İlk 2 dozu Sinovac aşısı olan bir gruba yine Sinovac, diğer gruba BioNTech, diğer gruba da yerli aşının yapılacağını söyledi.

Fahrettin Koca hibrit modelin nasıl uygulanacağına şöyle devam etti:
"Aynı şekilde ilk 2 dozda BioNTech tercih edenler içinden gönüllü bir gruba da 3. dozda Sinovac, BioNTech ve yerli aşı vurulacak. Böylece 3. dozda hangi hibrit modelle en yüksek koruyuculuk sağlandığı dikkate alınarak yaygın ve yoğun uygulamaya geçilecek"

Hibritin kelime anlamı melezdir. TDK sözlüğünde "Hibrit" kelimesinin Fransızca "Hybride" kelimesinden Türkçe'ye geçtiği belirtiliyor. Hibrit kelimesinin teknolojideki anlamı ise "İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması." şeklinde...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı